Persson & Pärsons festnatt

Anja: Göran gjorde schysta moves

1 av 3 | Foto: PETER KJELLERÅS
NYTT GULDFIRANDE Curlinglandslagets Ulrika Bergman och alpina stjärnan Anja Pärson festade med statsminister Göran Persson när regeringen bjöd OS-hjältarna på fest i Rosenbad.
SPORTBLADET

Hyllningar, hårdrock och champagne - i natt festade Anja Pärson loss med statsminister Göran Persson på Rosenbad i Stockholm.

- Göran gjorde några schysta moves, säger OS-drottningen.

Till tonerna av hårdrockslåten "Hearts on fire", framförd av de svenska curling-damerna, firade Anja Pärson i går sina OS-framgångar med Göran Persson.

Tillsammans bjöd de på både både dans och headbanging.

- Jag försökte lära honom hårdrockstecknet men det gick sådär, säger Anja Pärson som tog en paus från sin rehabträning för att vara med när regeringen bjöd in till fest och hyllade de svenska OS-hjältarna på Rosenbad.

"Kul att träffa alla"

- Det är kul att vara här och träffa alla idrottarna från OS igen. Jag var här för fyra år sedan också men då var Göran sjuk, säger Pärson.

Efter knäoperationen i slutet av mars består vardagen numera av rehabiliteringsträning hemma i Sverige.

- Det går bra, vi är precis där vi vill vara i planeringen. Jag kan cykla lite grann och simmar. Någon mer löpträning kommer det inte bli under min karriär.

Målsättningen är fortfarande att vara tillbaka till världscuppremiären i Sölden och i mitten av juli hoppas Pärson kunna stå på skidor igen.

Dansa kan hon redan.

Vilket är ditt bästa OS-minne?

Janna Roosch Haraldsson ([email protected])