Scolaris familj hotad till livet

Därför tackade han nej till England

Foto: AFP/Arkiv
Under press. Luiz Felipe Scolari har utåt hävdat att den starka mediabevakningen runt jobberbjudandet från det engelska fotbollsförbundet blev för mycket och tvingade fram ett "nej tack" – men nu avslöjas att Scolari och hans familj har levt med dödshot.
SPORTBLADET

Luiz Felipe Scolari och hans familj har hotats till livet.

Därför tackade brasilianaren nej till att bli Englands nästa förbundskapten.

Portugals förbundskapten tackade så sent som på fredagen nej till att efterträda Sven-Göran Eriksson som ledare för det engelska landslaget efter sommarens VM.

Anledningen, sa Scolari, var att hans privatliv redan blivit lidande av den massiva mediabevakningen.

– I natt sov 20 reportrar utanför mitt hus. Det är en kultur som jag inte vill känna till eller kan tolerera, sa brasilianaren.

Men nu läcker helt nya uppgifter ut, uppgifter som gör gällande att Scolaris uttalande bara var en rökridå.

Fruktar för sin säkerhet

Den egentliga anledningen till avhoppet är att han fruktar för sin och sina närmastes säkerhet.

Dödshot har riktats mot familjen Scolari, enligt BBC.

– Det är en oroande och extrem utveckling. Det här handlar trots allt om någon som funderar över tiden som kommer först efter att hans nuvarande kontrakt går ut. Det är fotboll det är frågan om, inte liv och död, säger BBC:s fotbollskorrespondent, Jonathan Legard.

Hoten – från Portugal

Enligt uppgift ska hoten komma ifrån just portugisiskt håll. Ryktet att Scolari skulle ta över England har skakat om Portugal, eftersom fotbollförbundet gärna ser att han stannar på sin nuvarande arbetsplats:

– Och nu är dörren öppen mer än någonsin. Vi och folket är mycket tacksamma för vad han gjort för oss, sa Portugals förbundspresident Gilberto Madail på fredagen efter att Scolari gav England kalla handen.

Patrik Andersson