Gerrard: Utan Rooney är det omöjligt

Liverpoolstjärnan sågar Englands VM-chanser

SPORTBLADET

Fotbolls-England vrider sig i ångestplågor.

Och superstjärnan Steven Gerrard beklagar sig mest av dem alla:

– Utan Wayne Rooney så är det omöjligt för oss att lyckas i VM, säger mittfältaren efter lördagens skadechock.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Hur ska det gå? Sven-Göran Eriksson och Steven Gerrard kan få klara sig utan Wayne Rooney i VM.

Fotbollsgalna England vaknade med en rejäl baksmälla på söndagen. Wayne Rooney är borta i sex veckor – och kan i värsta fall missa hela VM.

I Rooneys frånvaro blir nu Liverpools stjärnmittfältare Steven Gerrard den absoluta nyckelspelaren för Sven-Göran Eriksson.

Men Gerrard själv är mycket negativ:

– Det vore katastrofalt för oss om vi tvingas åka till Tyskland utan Wayne. Han är idoliserad i hela England och vår viktigaste spelare, säger Gerrard enligt AFP.

Gerrard lider dubbelt med Rooney, eftersom han själv vet hur den unge strikern känner sig. Inför VM 2002 tvingades Gerrard lämna återbud för att istället lägga sig på operationsbordet.

– Jag kan tala om för honom att det är en mardröm att följa VM från tv-soffan. Förhoppningsvis slipper han det.

Men mardrömmen kan faktiskt bli ännu mer skräckinjagande för England. Även Rooneys anfallspartner Michael Owen har skadeproblem.

– Visst kan det bli en möjlighet för andra spelare – Peter Crouch, Jermain Defoe och Darren Bent – men jag föredrar att ha Rooney i startelvan, konstaterar Gerrard.

Förre förbundskaptenen Bobby Robson stämmer in i klagosången.

– Det är deprimerande. Vi kan inte ersätta Wayne, eftersom det inte finns någon mer som honom i England. Ja, knappt i hela Europa för den delen, säger Robson.

Patrik Andersson