Experten Jonsson la nog av för tidigt

SPORTBLADET

Skid-VM är igång i Japan. Likaså SVT:s expert Niklas Jonssons eviga stakande med vänsterarmen medan han svarar på Peter Jonssons frågor. Det ser nästan ut som att han la av med skidåkningen några år för tidigt. Efter cirka 40 minuters sändning så insåg även tv-teamet att Niklas stakade på lite väl mycket med armen och bytte därför bildkomposition.

Kan knappt vänta på när andra sportsändningar kommer införa sportrelaterat kroppsspråk till expertkommentatorerna.

Tänka sig att se Johan Mjällby nicka ihop med Claes Åkesson i Viasat-studion innan Valencia tar emot Inter om ett par veckor. Då skulle eftersnacket handla om annat än om att ett solklart Cambiasso-mål var offside eller inte.

Åter till skidorna.

Emelie Öhrstigs sprintguld från Oberstorf 2005 visades i en snabb tillbakablick och vips föddes gulddrömmar hos mig. Landslagets vallningsteam släckte dock Lina Anderssons och mina drömmar ganska omgående. Inte ens bildproducentens ofattbara val av kamera på upploppet kunde få Lina att se ut som en guldkandidat när åkarna närmade sig mållinjen.

Jag antar att de väljer kameran som filmar upploppet framifrån för att få det att se mer spännande ut än vad det egentligen är. Men jag föredrar nog att se vem som leder än att sitta och gissa.

Näst lustigast, efter Jonssons stakande, var reportaget om Emil Jönsson och Petter Myhlback. Reportaget började med att herrarna höll var sitt egenkomponerat (?) självporträtt framför sina ansikten. Konstnärligt och fantasifullt - jag syftar förstås på Myhlbacks ”Wassbergskägg” som han så fint hade porträtterat av. Nu vill jag se fler ”slutspelsskägg” i skidsporten!

Hör du min bön Byggmark?

Vad skönt det

var att se Inge Bråtens leende när silvermedaljören och reserven Mats Larsson gav honom en kram mitt under en intervju. Jag har länge varit orolig för att karln inte kan le

?

Mårthen Bergman