”Många är avundsjuka”

Baryard om jante, VM – och varför hon inte gillar hingstar

SPORTBLADET

GÖTEBORG. Framgången har ett pris.

För Sportbladet berättar Malin Baryard om skitsnacket bakom hennes rygg när hon misslyckades i VM.

– Många är avundsjuka på mig. Men jag är inte förvånad, säger hon.

Måltavla När framgångsrika Malin Baryard misslyckades i VM i fjol så passade många på att gotta sig.Foto: THOMAS JOHANSSON

Malin Baryard har beskrivits som tjejen som har allt. Enorma framgångar inom en tuff sport, känd och trevlig pojkvän och en gullig son. Dessutom syns hon överallt som programledare, modell och mycket mer. Inte konstigt att många tog chansen när allt gick fel i VM förra året. Jantelagen ryckte in med full kraft.

Det pratades och chattades.

– Jag kan inte göra mycket åt det. Jag är som jag är och kan bara gå vidare, säger Malin.

Vill gå vidare

Förklaringen till misslyckandet under VM är inte så komplicerad som alla verkar tro.

– Flippan hade en dålig dag, tyvärr vid precis fel tillfälle. Det är ett sto och hon hade bara ingen lust, säger Malin.

Hon går helst vidare och pratar inte gärna om sina motgångar. Men det betyder inte att det inte finns mörka stunder då allt verkar bli fel.

– Att vara ryttare är ett slit. Min tid hos John Whitaker var jag så tacksam över, men samtidigt var jag så trött att jag grät på kvällarna. Man får ingenting gratis.

”Måste styra mer”

Hon har haft en del otur under världscuptävlingarna i vinter. Små pet på bommarna i annars perfekta rundor har gjort att hon missat omhoppning vid åtminstone ett par tillfällen.

– Frustrerande, men inget jag hänger upp mig på. Jag vet ju att det vänder förr eller senare, säger Malin, som har hittat sina svagheter, men koncentrerar sig på sina styrkor.

– Jag är bra på ston, men gillar inte rida hingstar som man måste styra och kontrollera mycket mer. Det är alltid bättre att utveckla det man redan är bra på, säger Malin och drar vidare.

Det är dags att förbereda ett födelsdagskalas.

– Alvar fyller år. Men en häst får han inte för det har han redan.

Privatpersonen

Susanne Stamming