Måste elitserien misshandlas?

SPORTBLADET

Jag trodde det var min feberyrsel. Det var det inte. Det var bara ytterligare ett bevis för hur låg status elitserien har hos Canal+.

I stället för elitserien – botten i Premier League.

Det är inte roligt att skriva det en gång till. Men jag kan inte för mitt liv förstå varför Canal+ misshandlar elitserien så här. Läget i Sveriges näst populäraste liga, efter allsvenskan i fotboll, är minst sagt spännande och med tre omgångar kvar är varenda en av dem en nagelbitare.

Ändå stuvar Canal+ undan två, blott två, matcher på säsongs­kortskanalerna i stället för att lyfta fram åtminstone en av dem så att fler kan se. Förslagsvis kunde ju en av dem sänts i Kanal 5 – alldeles innan kanalens hockeymagasin. Man kunde ha sett det som uppvärmning inför slutspelet, som kommer att kunna ses där. Det kan ju inte vara omöjligt eftersom kanalerna har ett samarbete och att femman i går i stället sände en struntmatch i Premier League.

Snacka om att

det var fredag på SVT i... öh... fredags. Att man visade slagsmålet mellan Ottawa och Buffalo var förstås helt rätt – och lite oväntat för att vara SVT.

Att sedan dra fram Börje Salming och fråga vad slagsmålet sänder för signaler till svenska barn och ungdomar var mycket oväntat – och dumt. Det finns värre saker att förfasa sig över än att några vuxna miljonärer, på avgränsad yta, svingar mot varandra ett par gånger. Det är inte hockeyvåld. Salming dödade SVT:s tvåminuterskorståg ganska snabbt också.

– Dom som spelar hockey i Sverige är uppvuxna med reglerna vi har i Sverige, konstaterade han.

På tal om

fighters så hade Canal+ ringt upp före detta bråkstaken Chris Simon inför matchen mellan New York Islanders och Montreal. Ytterligare ett bevis på att Canal+ när det gäller NHL inte alltid tar den enklaste vägen. Om man bara brydde sig hälften så mycket om elitserien.

Jag har inget

vetenskapligt underlag för det här; men visst känns det som att svenska skidåkare ramlar oftare än andra nationers skidåkare?

ARTIKELN HANDLAR OM