Andra tongångar efter matchen…

TV-krönika Mårthen Bergman

SPORTBLADET

Detta eviga tjat om David Healy. En bänkad Leedsanfallare som råkade snubbla in ett hattrick mot Spanien. Och ett till hattrick mot Lichtenstein i och för sig. Men fortfarande. Han är ingen världsanfallare. Det stod det i alla svenska tidningar före matchen i går och Johan Mjällby poängterade det en extra gång före avspark i TV3.

– David Healy är ingen världsanfallare, men de svenska mittbackarna får se upp med honom, sa Mjällby (som uppenbarligen hade glömt att raka sig).

– Nej, det är han inte. Men han är en klinisk avslutare, replikerade Thomas Nordahl.

I 31 minuter var den ”inte världsanfallaren” fullkomligt osynlig. Sen fick han bollen efter att Mellberg och Hansson nickat ihop. Han tog ner, vände om och ? letade efter passning? Skulle inte tro det va. Det bara small och hela landslaget satte segerjublet efter Elmanders ledningsmål i halsen.

Då insåg jag att både Mjällby och Nordahl hade ljugit för mig. Och mycket riktigt. I den 59:e minuten var det dags igen. Mikael Nilsson slarvade med markeringen och vips hade den ny­rakade Healy bredsidat in mål nummer två för kvällen.

Efter matchen var tongångarna annorlunda om huruvida nordirländaren var en världsanfallare eller inte.

– Jag får äta upp att jag sa att Healy inte är någon världsspelare. De svenska spelarna såg till så att han såg ut som en världsspelare i dag, sa Mjällby.

– Han har två chanser och gör två mål, fantastiskt bra, sa Kim Källström.

Även Leedstränaren Dennis Wise, som ofta bänkat Healy, fick svar på tal. ”Are you watching, Dennis Wise?” skanderade de nordirländska fansen.

Gårdagens sämsta stod TV3:s Åke Unger för. Vad exakt hade han förväntat sig för svar när han frågade Källström ”borde du spelat från start?”?

– Mycket idiotisk fråga, svarade Lyonmittfältaren.

Och det var en underdrift som heter duga. Skärpning för bövelen.

Anfallare 1

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM