SVT-Karlsson – en papegoja?

SPORTBLADET

Förra året gick Skellefteå upp i elitserien. Och i går missade Färjestad SM-finalen för första gången på sju år. Ett Skellefteå som alltid brakade ihop i slutet av kvalserien trots en till synes kassaskåpssäker elitserieplats och ett Färjestad som alltid tog sig till SM-final. Det var ju de två säkraste vårtecknena av dem alla. Så nu vill det till att fåglarna kvittrar utav bara helvete för att hockeyfolket runt om i landet ska förstå att det är vår.

­Värmlänningarnas Sportchef Håkan ­Loob var stor i nederlagets stund och i intervjun med Björn Oldeen så stod han rak i ryggen med all stolthet kvar. Svaren på frågorna var inte på något sätt undvikande utan i stället så hyllade han Färjestads övermän i Linköping.

Två herrar som visade sig vara allt annat än goda förlorare var Emil Kåberg (surprise!) och Per Ledin (surprise igen!) och speciellt Kåbergs beteende i slutet var skamligt att se. Sättet han bankade på den försvarslöse Martin Öhrstedt på påminde väl mycket om sådant som världens sämsta förlorare (läs kanadensiska hockeylandslaget) brukar syssla med när det går emot. Jag har alltid tyckt att Kåberg är en härlig och juste hockeyspelare men en stor spelare måste även kunna vara stor när det inte går hans väg. Det får Emil jobba på.

Gladast i går var nog Niklas ”Pajen” Persson. Efter att ha åkt bergochdal­bana med Leksand och sånär kastat bort sin hockeykarriär, valde han Linköping efter att masarna återigen åkte ned i allsvenskan i fjol.

Han sken som en, två, ja till och med tre solar när han intervjuades efter matchen.

Efter hockeydramat så

följde Sportnytt i SVT. Krönikören Jonas Karlsson sa följande om onsdagens förlust mot Nord­irland: ”Om det var en Autobahn till Alperna förut så är det en kringlig serpentinväg nu.”

Sportbladets krönikör Simon Bank hade i gårdagens tidning skrivit ”? om vägen till Alperna var en Autobahn alldeles nyss så är den en slingrande, krånglande bergsväg nu.”

Vad vet jag, det kan ju ha varit en tillfällighet

?

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM