”Segern ska inte överskattas”

Beröm till spelarna och ett varningens finger i Eftersnack

SPORTBLADET

Sverige spelade bra men motsåndet var inte alls detsamma som under VM.

Det är några av kommentarerna från läsarna efter Sverige Lettland.

Det är tydligt att landslaget återfått ett visst förtroende efter lördagens kvalmatch.

I omröstningen på sportbladet.se tror nästan 57 procent av de 20 000 läsare som röstat att Sverige kan ta sig ända fram till EM.

Men samtidigt som nytändningen och flera starka insatser från enskilda spelare ger hopp finns det anledning att inte luta sig tillbaka efter en match menar läsarna.

”Freddie är kung”

”Skönt att se att Sverige lagt ner långa-bollar-på-Bengt-strategin. Vi hade faktiskt bra spel på mittfält och framåt”, skriver ultrazol.

Ultrazol fortsätter med att berömma enskilda spelare för deras insatser:”Freddie är kung (även om jag är Liverpool-fan), Mellberg var faktiskt bra (smärtar mig att säga detta). Kim var superbra i första halvlek.”

”Zlatan gjorde inte mål men i första såg man lite av den gamle Zlatan, med direkt passningar i alla möjliga vinklar.”

Fredrik Ljungbergs debut med kaptensbindeln kan vara en förklaring menar nonsens:

”Tack gode gud att Ljungberg ersatt Mellberg som lagkapten. Olof var en av de största anledningarna till Sveriges negativa utveckling. Som ledare är killen inget annat än en mesig bromsklots.”

Ökat självfötroende

”Äntligen så börjar man känna igen det svenska landslaget efter kvällens match. Även om motståndet inte går att jämföra med Tyskland så visar blågult ett större självförtroende än tidigare. Kul också att Elmander gör en kanonmatch”, skriver poguemahone och fortsätter:

”Jag tror det är bra att sverige för möta mindre bra nationer så att vi slipper bli förnedrade som i båda matcherna mot Tyskland i sommar, och där med tappa självkänslan totalt. Nu fortsätter vi å bygger på det här så får vi åka till Schweiz & Österrike om knappt två år!”

Unga spelare krävs

En som också varnar för svensk kaxighet är Orkanendesterrors:

”Dagens motstånd var så litet, att man inte ska värdera segern för högt.

Sverige får problem mot de andra stora nationerna (som vanligt). Synd bara att alla tror att stora spelare behövs för att gå vidare.... Unga och spelsugna skulle vara bättre!!!!”

Christian Wilhelmsson var kvällens mest saknade i startelvan, visar inläggen.

Carl-Magnus Fagerholm