Det blev nästan lite för exklusivt

SPORTBLADET

Okej, jag är van vid internethajper. Senast surrades det om ett spår på Justin Timberlakes inte ännu släppta skiva, sen kom det en brusig mp3:a med låten på en fransk blogg, tills den färdiga låten äntligen spreds. ”My Love” heter den och jag lovar det är världens bästa låt. Man kan inte sluta spela den när man en gång börjat.

Sällan brukar sån här nätryktesspridning handla om vad som ska visas i sportnyheterna på kvällen, dock.

Tills i torsdags, när SVT snabbt som blixten lade ut en video på sin sajt med en intervju med Zlatan som de nyss gjort. Rubriken: ”Irriterad Zlatan lämnade intervju”. Såg man filmen såg man bara en reporter som gjorde bort sig. Hajpen dog innan 22-nyheterna.

Nästa dag började Patrick Ekwall på sin blogg bygga upp mystik kring en resa till Sydamerika. Vem ska han träffa? Vem kan det vara? Robert Laul blev i alla fall intresserad och talade på sin blogg om att det var Patrik Sjöberg. TV4 puffade för den exklusiva intervjun på sin sajt.

Kanske behövdes det lite hajp för att slita bort, åtminstone mig, från André Agassis sista kamp, till TV4-sporten. Och vad fick vi se? Ja, vi har ju lärt oss att dålig ljudkvalitet inte behöver vara fel i såna här situationer. Ekwalls inslag var så exklusivt, så färskt från Sydamerika, att man nästan inte hörde vad Sjöberg sa för bruset, och allt såg ut att vara filmat med en videokamera från åttiotalet.

Eller förlåt, det var synd. För bakom bruset var det intressant att få Sjöbergs sida av vad som hände under veckan i Göteborg. Det blev en ganska rörande historia till slut, Sjöberg talade öppet om sitt liv efter höjdhoppskarriären. ”Man borde kanske ha lyssnat på folk om utbildning och så. Samtidigt är det inte många svenskar som slagit världsrekordet i höjdhopp.”

Sen slog man över till US Open igen, och såg Agassis sista gem i karriären och rödgråtna ögon. Sentimentalt, alltihopa. Jag ska nog gå och lyssna på Justin Timberlake nu.

Malena Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM