Wennman

Sportbladets Peter Wennman listar de som förtjänar det

SPORTBLADET
Foto: Andreas Bardell
Leder den senaste skandalen i fotbollslandslaget till Lagerbäcks avgång?

1 Fotbolls-skandalen

Jahapp, det här var just snyggt. Ganska exakt vad svensk fotboll inte behövde i det här läget. Eller förresten, vänta nu?...det kanske ÄR exakt vad som behövs i landslaget? Nu kommer det ju att hända grejer, nu kommer allt att ställas på sin spets – och nånting säger mig att detta leder till Lars Lagerbäcks avgång som förbundskapten. Om Zlatan, Chippen och Mellberg känner sig överkörda och orättvist behandlade kommer de knappast att ställa upp för Lagerbäck igen. Speciellt herr Ibrahimovic har ju en tendens att vara, eh, en smula lång­tjurig. Och det blir nog tufft för Lasse Lager att vinna en prestigematch mot Zlatan.

2 Henrik Stenson

Lite tur hade han med den där sista studsen, men herregud...vilken avslutning på BMW International Open av den mäktige Stenson! Att gå ut och krossa två tungviktare som Retief Goosen och Padraig Harrington med en eagle på första särspelshålet var en grym prestation.

3 Super-Annika

Och som om det inte var nog med det sköt Annika Sörenstam en 62:a på sista ronden i State Farm Classic och snuvade hela fältet på segern. Hon är makalös.

4 Brommapojkarna

Finns det nån klubb man mer unnar att ta klivet upp i allsvenskan efter all talang som producerats där?

5 Poängavdraget

Mycket kan sägas om domen mot Hammarby efter derbyt mot Djurgården – och nog tusan finns det olika åsikter i fallet – men jag anser fortfarande att man ska bestraffa på annat sätt än att stjäla redan ihopspelade poäng.

6 ”Mourinho kan inte veta vad slaveri är”

(Fransmannen Lilian Thuram, chockad över Chelseacoachens ordval i bråket om Claude Makelele).

7 Henrik Larsson

Det måste vara nåt fel på min tv. Jag ser gång på gång hur Henrik Larsson slår en motspelare i magen, men andra krönikörer skriver att han knappt rörde honom. ”Som att vifta bort en geting”, skrev en. ”En lätt klapp”, skrev en annan. Jag applåderar att avstängningen står fast.

8 Karin Mattsson

Men halledudane då. Här har RF:s ordförande Karin Mattsson ställt upp i en intervju för herrtidningen Slitz, och minsann är det inte två andra RF-kvinnor som fördömer henne. Sverige kan faktiskt gå en på nerverna. Heja, Karin.

9 Andre Agassi

Dryg typ i bakåtvänd keps som så småningom växte upp och blev en fin ambassadör för tennisen. Han kommer att saknas på banan.

10 Dream Team

Börjar inte USA få rätt mycket på skallen av Europa nu? Fotboll, ishockey, tungviktsboxning – och till och med basket.

Veckans spaning

För övrigt...

Peter Wennman