Nya Vinnare gav ett blandat resultat

Dan

SPORTBLADET

före dan blev dan efter dan. Nyhetsprogrammen rapporterade naturligtvis om de tre fotbollsstjärnorna som tvingats lämna det svenska landslaget. För de som har internet, klarar av att sätta på text-tv och/eller lyssnar på radio tog de som ofta inte ämnet vidare från det vi redan fått reda på under dagen.

Sportnytt och Sporten tog båda lite större grepp. Sportnytt med snack med Tommy Svensson och krönika av Jonas Karlsson, Sporten med besök hos Inter i Italien. Det sistnämnda verkade i alla fall vara ett allvarligt försök att få tag i någon av spelarna för att få en utförligare egen kommentar.

Travprogrammen i TV4, Vinnare, är som bäst när de går djupare i sporten, spelet, hästägandet, uppfödningen och skötseln.

Kvaliteten skiftar mycket. Innehållet verkar mycket ha att göra med vilka som syns i rutan den aktuella dagen.

Vinnare V75 har nästan alltid hållit hög kvalitet. Precis som den här spalten har berättat tidigare var det i lördags dags för en förnyelse, programnamnet utökades till Vinnare V75 med Jessica Almenäs. Inte mig emot – Björn Goop, Erik Adielsson och Järvsöfaks får ursäkta, men ingen har nog faktiskt betytt så mycket för travet de senaste åren som den kunniga programledaren och reportern.

Innehållsmässigt fick nya Vinnare V75 ett blandat resultat. Förpackningen var snygg, tidtagaruret nyttigt och hjälmkameran häftig. Den nya studion hade placerats på stallbacken – men det blev ändå för mycket studio och tittande på skärmar, närheten till stallbacke, stallar, hästar, bana och publik försvann med den flygande reportern.

Programmet tappade en del av det man brukar vara bäst på; förmågan att förmedllivekänsla och närhet på ett intressant sätt så att det lockar en stor bredd.

Faktum är ändå att det redan är bestämt att studion och Micke Nybrink som spelombudsman försvinner igen efter bara fyra program till, efter Kriteriehelgen. Då går man över till en vinterversion utan studio och med flygande reporter.

Nu på lördag ser jag fram emot att få se Åby Stora Pris med heatlopp och Prix d’Éte på Vincennes i Paris med Conny Nobell.

Mattias Karlsson