Finns det en Saida hos Strömblad & Runheim?

SPORTBLADET

Ibland undrar man om tv-folk är synska, som om en liten Saida finns inom dem. I går hände det i igen – två gånger om.

I uppsnacket inför EM-kvalmatchen mot Liechtenstein vinklade Claes Runheim elegant in en stor del av diskussionen på huruvida det är att underkänna Kalle Svensson som landslagsmittback när Lasse Lagerbäck tar in pensionerade Teddy ­Lucic i stället för att låta ynglingen Svensson få chansen mot ett så pass klent motstånd som i går. Han fick medhåll av alla tre experterna i sändningen, Thomas Nordahl, Johan Mjällby (i hur många kanaler kan han dyka upp egentligen?) och Glenn Hysén.

Själv tänker jag mest på att Teddy varit Sveriges bästa back under året och det är väl självklart att han ska spela om han vill. Men så sitter jag också där med långnäsa när Häckenklippan säljer sig tokbilligt och glider förbi Mario Frick strax före 1–1-målet.

Hur kunde Runheim veta det, tänker jag.

Det andra exemplet var när jag småfnissande skrev ned Henrik Strömblads varning om att man inte får under­skatta Liechtenstein för de hade minsann ­spelat 2–2 mot Portugal i VM-kvalet. Inte blev fnittret mindre glatt när Allbäck 48 sekunder senare dundrade in ledningsmålet. Jo, det var ju ett ruskigt farligt lag, tänkte jag mellan skrattkramperna. Sedan gick det ju som det gick. Inte förrän Rosenberg knoppade in 3–1 vågade jag andas.

Det är något visst med tv-folk, sanna mina ord.

Vid sidan av Saida-incidenterna var TV3-sändningen lite som alltid. Glenn tjoade, Don Thomaso vände och vred men kom ingenstans och Strömblad var bäst. Det är bara lite synd att teamet inte kan hålla samma linje genom hela sändningen. Runheim var stentuff i sina frågor till Lagerbäck före matchen, men när Rolands Andersson kom till ”studion” efter densamma var det ­rena mysstugan. Förvisso ger Roland ett mer sympatiskt intryck i rutan än Lars, men efter en så bedrövlig insats kunde nog tonen varit skapare.

Jonas Bladh