Spelarna håller tyst om tränarbytet

Vägrar kommentera Erlandsen

SPORTBLADET

Göteborg (TT)

När Arne Erlandsen berättade för sina spelare i IFK Göteborg att han slutar som tränare möttes han av tystnad.

Och samtliga spelare TT varit i kontakt med vägrar kommentera Erlandsens avhopp.

Arne Erlandsen har en längre tid haft problem att komma överens med IFK Göteborgs styrelse där bland andra sportchefen Håkan Mild sitter. Men det verkar också som att relationen mellan spelarna och Erlandsen inte varit den bästa. Vilket norrmannen erkänner själv.

– Jag är en krävande tränare och jag och Bosse Johansson (IFK:s förre tränare) är som svart och vitt. Men i en toppklubb som IFK kan man inte ha 23 spelare som tycker om dig.

Han ledde sin sista träning med IFK under torsdagen och berättade för spelarna att han slutar med omedelbar verkan. Men någon vidare reaktion fick han inte.

– De sade ingenting, men jag önskade dem lycka till, säger Erlandsen.

Den rutinerade försvararen Dennis Jonsson, som kom till IFK redan 1996, vill inte svara på några frågor rörande tränare Erlandsen.

Inga kommentarer

– Jag har inga kommentarer. Jag har blivit tillsagd att hänvisa till Håkan Mild och Stig Lundström, säger han.

Det samma säger samtliga spelare som TT kontaktat för en kommentar kring tränaravhoppet.

En som dock talar är IFK:s nye huvudtränare, den förre assisterande tränaren Kjell Pettersson. Och precis som för många andra kom Erlandsens avhopp som en överraskning.

– Ja, det kom lite plötsligt, säger han.

– Det är aldrig bra att byta tränare, men killarna är proffsiga och det här ska inte påverka så mycket, säger Pettersson.

Han tänker inte vidta några drastiska åtgärder utan ta vid där Erlandsen slutade.

– Vi fortsätter ett jobb som vi påbörjat sedan tidigare. Vi har hela tiden sagt att vi ska slåss om guldet och det här ska inte förändra något.

Pär Andersson/TT