En baksmälla med sömniga repriser

SPORTBLADET

Torsdagen kom som en sömnig baksmälla efter en onsdag späckad av EM-kvalfotboll.

För vid en snabb titt i tv-tablån blinkade den med stora R överallt. Allsvenska matcher i repris. EM-kval i repris.

Visst drällde det av program i återvinning. Och det fanns de som var mer önskade än andra.

Repriserna jag ger utmärkelsen mest befogade och mest uppskattade är US Open i Eurosport.

Att de flesta matcherna av förklarliga skäl spelas på natten svensk tid ställer till det lite för oss som föredrar livesändningar men vill sova då de sänds.

Eurosport fixar biffen och visar repriser från de viktigaste matcherna. Och kan man, till skillnad mot mig, hålla sig från att kolla resultaten i förväg fungerar ju det hur bra som helst.

Det är alltid underhållande att se Maria Sjarapova spela. För även när hon inte spelar lysande har hon en sådan starquality att det ändå är roligt att titta.

Mest fascinerande och spännande är nog att se vad hon har för kläder på sig. Sjarapova har verkligen satt en modestämpel på tennisen med sina snygga kreationer.

Den lilla svarta med paljetter som hon bar i matchen mot Tatjana Golovin i går förde tankarna till röda mattan, eller i sportsammanhang till konståkning och isdans.

Lite illa rimmar hennes sofistikerade yttre med vrålandet när hon slår bollarna. Men så långt som kommentatorn drog det och jämförde skrikandet med en vrålapa vill jag inte göra. Störande visst. Vrålapa. Nja. Det låter mer som något en deltagare i ”Idol” skulle kunna bli kallad av juryn.

Mest obekväm att utöva av alla sporter måste i alla fall landhockey vara. Kroppsställningen påminner närmast om när man lutar sig framåt för att ta upp något från golvet utan att böja på knäna. Tänk dig att springa runt så i 70 minuter. Aj. Imponerande.

Mats Larsson och Christer Jones guidade genom VM-matchen i Mönchengladbach och besvarade tittar-sms i en sport som väcker många frågor.

Kommentatorerna jämförde Indiens 1–0-mål mot England med sovjetisk klapp-klapp-hockey och jag kommer inte ihåg när jag senast såg ett så tekniskt vackert mål. I någon sport.

Emma Suslin