Här är bråken som knäckte äktenskapet

Därför fick han lämna Blåvitt: ”Har varit ett stort missnöje”

SPORTBLADET

GÖTEBORG. Bråk med sportchefen Håkan Mild och flera spelare.

Uppgifter om för sen ankomst till träningar och samarbetssvårigheter.

Till slut blev situationen ohållbar för Arne Erlandsen.

– Stämningen har varit förgiftad på Kamratgården, säger en källa.

Foto: Kamerapress
Lämnar Blåvitt. Till slut blev situationen ohållbar – Sportbladet kan i dag berätta anledningen til att Arne Erlandsen och IFK Göteborg går skilda vägar.

Håkan Milds vägran att gå med på Arne Erlandsens krav att värva en ersättare till skadade George Mourad var den utlösande faktorn.

Men det är bara toppen på isberget. Sportbladets källor, som har mycket god insyn i IFK Göteborg, bekräftar att det har varit problem under en lång tid som mer eller mindre tvingat i väg Erlandsen.

”Blev för mycket”

– Det har varit ett stort missnöje i spelartruppen. Arne ville bestämma för mycket själv. Han körde sitt eget race och hade svårt att lita på folk. Hans ledarskap var enväldigt och många känner sig överkörda. Till slut blev det för mycket, säger en källa.

Arne Erlandsen:

– Jag har varit osams med vissa spelare efter förluster, men jämfört med hur det var i Norge så har det varit peanuts. Det är ingenting mot hur det var där.

Du säger att du har sagt upp dig själv. Men varför lämna en guldkandidat om allt är frid och fröjd?

– Jag och Håkan (Mild) är oense på vissa väsentliga punkter. Strategiska val som jag anser är viktiga. Och jag känner att jag fått ut maximalt ur spelartruppen. Därför är det rätt läge att lämna, säger han.

En annan källa vittnar om samarbetssvårigheter mellan Erlandsen och den assisterande tränaren Kjell Pettersson.

Undvek varandra

– De två sa inte ett enda ord till varandra under en hel träning för någon vecka sedan. De var tydligt att de undvek varandra och stämningen var infekterad. Kjell har tyckt att han fått för lite att säga till om under säsongen, säger källan.

Erlandsen känner inte igen sig i situationen och menar att scenariot är osannolikt.

– Det kan jag garantera att det inte stämmer. Jag och Kjell har naturligtvis haft en del diskussioner under året där vi inte varit överens om vissa saker, men det är absolut inget onormalt, säger norrmannen.

Sen till träningen

Han får medhåll av Kjell Pettersson som nu är ny huvudtränare.

– Det finns definitivt ingen schism mellan mig och Arne. Vi har haft olika arbetsuppgifter och det har fungerat bra. Det är allt jag vill säga om det, säger Pettersson.

Sportbladets har också uppgifter om att Erlandsen vid några tillfällen kommit för sent till träningen på grund av sena utekvällar.

Något han dementerar.

– Finns ingen som helst sanning i det. Att det sprids en massa rykten kring en stor klubb som IFK Göteborg är inget konstigt. Jag har skött mitt jobb bra och jag kan gå rakryggad härifrån.

Henrik Lundgren, Markus Eriksson.