Valde lyxfest före målfest

Hade hemlig 35-årsfest - när Helsingborg spelade match

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN, PRESSENS BILD
fest i Henkeborg Henrik Larsson firade att han snart fyller 35 år. Och han gjorde det med en rejäl fest. 150 specialinbjudna gäster kom, bland annat gamla fotbollskompisarna Patrik Andersson och Chris Sutton.
SPORTBLADET

HELSINGBORG

Politiker, champagne, fotbollsikoner och sammanlagt 150 specialinbjudna gäster.

I största hemlighet bjöd Henrik Larsson i natt in till lyxfest för att fira sin 35-årsdag - samtidigt som Helsingborg hade viktig match på Gamla Ullevi.

- Det är Henriks gamla vänner från fotbollen och resten av livet som är här, säger Larssons bäste vän, Clifford Clarkson.

Det är egentligen tolv dagar kvar till den stora dagen.

Men redan i natt fylldes familjen Larssons nyrenoverad lyxhus - som av vännerna kallas Henkeborg på grund av den maffiga mur som döljer huset - av festglada människor.

Limousiner och lyxbilar rullade fram längs Larssons privata väg till en kombinerad 35-årsskiva och inflyttningsfest där värdparet inte sparade på några utgifter.

Böljande festplats

Gästerna flögs in från så väl Skottland och Glasgow som Danmark och Stockholm.

Mängder av svenska landslagsstjärnor fanns bland de utvalda som slog sig till bords i de enorma festtält som förvandlat familjen Larssons trädgård till en böljande festplats.

Johan Mjällby och Patrik Andersson anlände tillsammans med sina fruar på samma sätt som de en gång spelade fotboll, bestämt, snabbt och utan ett ord.

Däremot sken Stefan Schwarz i takt med den nedgående höstsolen.

- Det ska bli trevligt det här, han är värd att fira, sa Schwarz som kom ensam och körandes till festen.

Sutton kom ensam

Förre danske landslagsspelaren Morten Wieghorst kom ensam, precis som den forne engelske skyttekungen Chris Sutton - båda är gamla lagkamrater till Henrik Larsson från tiden i Celtic.

- Tyvärr har Barcelona match i morgon, annars hade flera av spelarna därifrån också kommit i kväll, säger Clifford Clarkson.

Socialdemokratiske riksdagsmannen Kent Härstedt, som även var en av de överlevande från Estoniakatastrofen, avbröt valspurten för att fira Henrik Larsson med en dignande lyxmiddag, massor av vin och fri bar.

"En perfekt kväll"

När Magdalena Larsson exakt klockan 21 hälsade gästerna välkomna var det bara början på en fest vars första jubel utbröt några minuter tidigare.

Då kom slutresultatet från Gamla Ullevi - Gais-Helsingborg 0-2.

- En god middag, lite dricka, ett bra band och en bra fest. Det blir en perfekt kväll, säger Clifford Clarkson.

Henrik Larsson själv lämnade inga kommentarer och skymtades bara joggandes bakom gallergrinden när larmet i huset gick. Han såg lätt ut i steget, trots att han snart fyller 35 även på riktigt.

Grattis, Henke!

Henkes recept för lyckad 35-årsfest

Mattias Larsson