Manchini: Vi har talat ut

Skandalen kunde ha kostat Zlatan plats i startelvan

SPORTBLADET

FLORENS. Zlatan Ibrahimo­vics utekväll kunde ha kostat honom platsen i Inters startelva.

Roberto Mancini var orolig att Zlatan skulle ha störts av tumultet.

– Vi har talat ut nu, säger Mancini.

Zlatan Ibrahimovic spelar troligen från start i kväll i serie A-premiären. Det uppgav flera av Sportbladets källor i natt. Men hans otillåtna krogbesök på landslagssamlingen kunde kostat honom platsen. Först efter ett personligt samtal med Zlatan bestämde sig Inters tränare Mancini.

– Vi har pratat om det (att Zlatan blev hemskickad av Lagerbäck), säger Mancini.

På presskonferensen inför matchen mot Fiorentina i kväll försäkrade Inter-tränaren att allt nu är utagerat.

– Han (Zlatan) sa till mig att han var ledsen för det som hänt, men för mig verkar det som en rätt normal sak, säger Mancini.

Kände sig lugn

Ändå var han först orolig över att Zlatan skulle vara för upprörd över att ha blivit hemsänd och över all uppmärksamhet kring det.

– Robby (Mancini) nöjde sig inte med Raiolas (agenten) version utan informerade sig från annat håll innan han pratade med Ibra. Han ville veta exakt vad som hänt, säger en källa nära Mancini.

Inters tränare höll sen ett enskilt samtal med svensken.

– Efter det kände Mancini sig lugn, han märkte att Ibrahimovic mådde bra mentalt, uppger en kontakt.

Konkurrensen är stenhård i Inters anfall och spekulationerna kring startelvan många. Men enligt Sportbladets och Gazzetta dello Sports källor blir det Zlatan och Hernan Crespo som startar på topp.

– Ibrahimovic känns mest säker av de två, vem det blir av Crespo och Adriano är mer osäkert, säger en Inter-källa.

Kan bli världens bästa

Mancini sa nyligen i en exklusiv intervju med Sportbladet att Zlatan kan bli världens bäste spelare. I går var tränaren lite mer försiktig i sina omdömen.

– Han (Zlatan) behöver lite tid för att anpassa sig och lära känna sina lagkamrater bättre, säger Mancini.

Zlatan gjorde ett fint nickmål på Inters sena träning i går och fick ett varmt mottagande av klubbens ägare, Massimo Moratti, som var där.

I kväll ställs Zlatan mot Luca Toni – som Inter ville värva men inte fick loss. Skyttekungens Fiorentina börjar med nitton minuspoäng.

Omdömena om Zlatan inför den nya säsongen är delade. Gazzetta dello Sport har den svenske stjärnan som omslagspojke i sin glassiga bilaga ”Sportweek” med stor serie A-special.

La Repubblica dömer däremot ut Zlatan. Tidningen skriver att värvningarna inför säsongen varit ”nästan perfekta” förutom köpet av Ibrahimovic. Repubblica skriver: ”Av primadonnor och hetsporrar hade Inter redan en ansenlig samling”.

Mancini nöjer sig med att säga:

– Vi är piskade att vinna i år.

Det gäller både honom och Zlatan.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM