Tungt för Djurgården/Älvsjö

Tappade poäng i guldstriden

SPORTBLADET

Djurgården/Älvsjös fotbollsdamer har haft en tung vecka. I torsdags blev det förlust i kvartsfinalen i Svenska cupen mot Linköping med 1–3.

På lördagen tappade topplaget överraskande en poäng efter 2–2 borta mot Örebro på Behrn Arena. Därmed ligger Djurgården/Älvsjö sju poäng efter ledande Umeå IK, som har en match mindre spelad.

Keeley Dowling var nära att bli matchhjälte i Örebro och ordna samtliga tre poäng. Hon gjorde både 1–0 (28) och 2–1 (75) efter hörnor och hade även ett skott i ribban. Men Djurgården/Älvsjö tog sig samman i slutet och tio minuter före slutsignalen kvitterade landslagsanfallaren Victoria Svensson till 2–2.

Svensson gjorde även Djurgården/Älvsjös första mål och hon ligger nu på tredje plats i damallsvenskans skytteliga på tolv mål, tre efter Umeå IK:s Marta.

Jitex tog en viktig poäng i bottenstriden efter 1–1 hemma mot Bälinge. Man bröt därmed en svit på fem raka förluster. Göteborgslaget ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, en poäng före Qbik och två före Mallbacken.

Qbik förlorade på lördagen borta mot Göteborg med 1–3. Lotta Schelin gjorde ett av målen och gick upp i delad skytteligaledning med 15 fullträffar.

Åsa Berglund i Sunnanå SK:s mål hade mycket att göra i bortamatchen mot Hammarby. Framför allt i slutet när ”Bajen” tryckte på för ett segermål sedan Maria Nordbrandt kvitterat till 1–1 för Sunnanå i den 51:e minuten. Men Berglund var säker mellan stolparna och Skellefteålaget grejade en poäng.

TT