...och nu är skadelistan värre än någonsin

SPORTBLADET

En ny skadekris skakar Bajen.

Flera tunga namn har anslutit till skadelistan och lagkaptenen Mikkel Jensen har fått beskedet att hans ledband inte läkt alls sen skadan för nio veckor sedan.

- Läkaren säger att han aldrig varit med om något liknande, suckar Mikkel Jensen.

Ett tidigare skadedrabbat Hammarby har fått ytterligare problem. Mot Kalmar har två nya namn anslutit till skadelistan.

Halva laget borta

Max von Schlebrügge har ljumskproblem och Gunnar Gunnarsson är borta med en muskelsträckning, dessutom är Erkan Zengin avstängd efter tre gula kort.

- Vi får trixa lite, det är ju sex eller sju elftedelar som saknas jämfört med det lag vi spelade med i våras, säger tränaren Anders Linderoth.

Jensen ej spelklar

Hammarby hade räknat med att lagkaptenen Mikkel Jensen skulle vara tillbaka i spel mot Kalmar efter sin ledbandsskada i knäet.

Men en magnetröntgen visade att ledbandet inte läkt alls sen han blev skadad för nio veckor sedan.

- Läkaren sa att det skulle ta mellan fyra och åtta veckor. Nu har det gått nio och det ser fortfarande lika illa ut. Det är konstigt, läkaren säger att han aldrig varit med om något liknande, säger Mikkel Jensen.

Eftersom ingenting läkt har läkaren heller inte bestämt vilken behandling Mikkel Jensen ska få framöver.

- Han ville ha helgen på sig att fundera på vad vi ska göra, och eventuellt prata med någon kollega.

Jag kan ju inte gärna göra exakt samma sak i åtta veckor till. Än så länge har jag tagit ett steg tillbaks. Jag springer inte utan sitter på cykeln och jag rör inte bollen.

Hur känns det att få ett sånt här besked?

- Trist. Jag hade ju hoppats att allt skulle vara läkt nu och att jag skulle kunna spela match. Men just nu ser det mörkt ut.

David Tanentsapf