Hammarby förlorade efter bortdömt mål

Kalmar återigen för starkt för Bajen

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/Scanpix
Petter Furuseth Olsen har en diskussion med domaren Åke Andreasson.
SPORTBLADET

Det var inte mycket på Söderstadion som påminde om skandalderbyt mellan Hammarby och Djurgården för ett tag sedan.

Jo en sak: Hammarby förlorade.

Solen sken och den jämförelsevis lilla publiken (drygt 9 000) satt mestadels snällt i sina bänkar. Annat det än de mörka moln som drog frem över Söderstadion under derbyskandalen.

Fast lite upprört blev det när Hammarby vid ställningen 1–2 fick ett mål märkligt bortdömt.

Kalmarmålvakten Petter Wastå drog en utspark i baken på Petter Furuseth Olsen, varefter bollen studsade till Sebastian Eguren som slog den i mål.

Domaren åke Andreasson menade dock att det var obstruktion, dömde bort målet och varnade Furuseth Olsen.

Vilda protester från hammarbyarna och lagets andretränare Thom Åhlund protesterade så kraftigt att han blev uppvisad på läktaren.

– Men det var en solklar varning. Han springer ju in framför mig, tyckte Kalmars målvakt Petter Wastå.

Olika åsikter

Petter Furuseth Olsen var av naturliga orsaker av en helt annan åsikt.

– Det är jättekonstigt, jag får bollen på mig, vänder mig om och ser bollen gå i mål. Jag har vänt om och löper upp mot mittplanen och såg ingenting, sa Furuseth Olsen till TT.

– Det är en sak om jag försöker hindra målvakten, men jag har ingen aning om vad som sker och får i stället en varning. Orättvist.

Även Hammarbys tränare Anders Linderoth var besviken på domarens bedömning.

– Ett klart godkänt mål, han tar inget steg mot målvakten, sa Linderoth till TT.

– Jag tycker synd om killarna efter allt som har hänt de senaste veckorna, efter en tafflig inledning totaldominerar vi i den andra halvleken. Men fortsätter vi att visa upp det spel vi hade i andra är jag inte det minsta rädd för framtiden, nu ska vi ta oss upp igen.

Hammarby var det klart bättre laget i andra halvlek och hade flera kvitteringschanser, bland annat ett stolpskott av David Johansson.

Kalmars visade på nytt att man är något av ett spöklag för Bajen. Det här var lagets sjunde seger på bortaplan på 17 matcher. En seger som grundlades i den första halvleken, medan man i den andra mest ägnade sig åt att bevaka ledningen.

Patrik Johansson