Pim-Pims nya modell – tillbaka på catwalken

Stjärnan tillbaka på tennisbanan - och på catwalken

SPORTBLADET

Joachim "Pim-Pim" Johansson är på väg tillbaka.

Större.

Starkare.

Och i nya kläder.

I höst lanseras hans första klädkollektion - Pim-Pim-Line.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
ny linje Joachim Johansson har jobbat lite som modell tidigare och lanserar nu den danska Cottonfield klädserien "Pim-Pim-Line". -Jag trivs i de här kläderna och i den här rollen, det är en kul grej, säger Pim-Pim.

Joachim "Pim-Pim" Johansson skulle egentligen varit i New York och spelat US Open men efter över ett år med skador, operationer och rehabilitering valde han att vänta ytterligare någon månad med den stora comebacken.

Under tiden passar han i stället på att göra en annan comeback - som fotomodell.

För en egen klädkollektion.

I höst lanserar danska Cottonfield klädserien Pim-Pim-Line.

- De tyckte jag var intressant, jag gillar deras design och det är kul att testa nya grejer. Jag har alltid tyckt om att handla kläder och de här passar min stil. Det kändes naturligt när det började växa fram, säger Pim-Pim.

Tillbaka i SO

Klädkollektionen ska lanseras i samband Stockholm Open i oktober.

Turneringen är tänkt att bli hans första riktiga framträdande på ATP-touren på länge.

Sedan axeloperationen för drygt ett år sedan och armbågsoperationen vid årsskiftet har Pim-Pim bara gjort sporadiska gästspel på touren.

- Jag har varit friskförklarad i två månader men valt att skynda långsamt. Det har inte lockat mig för fem öre att resa runt, spela ATP-tävlingar och kanske torska redan i första omgången. Nu ska jag ladda upp med tre mindre turneringar i Sverige innan Stockholm Open i oktober. Det ska bli min första ordentliga comeback.

Tränar stenhårt

Under sitt långa skadeuppehåll har han passat på att bygga upp fysiken.

Med hjälp av friidrottstränaren Agne Bergwall har han blivit starkare än någonsin.

- När jag blev skadad såg jag en chans att förbättra min fysik ordentligt. Agne vet precis hur kroppen fungerar och ligger långt fram i utvecklingen. Jag litar helt på hans träningsschema och han har lärt mig att träna rätt. Nu är jag starkare, mer explosiv och jag känner mig bättre förberedd rent fysiskt än när jag låg på topp tio-listan innan jag blev skadad.

910 i världen

Vet du vilken singelranking du har i dag?

- Ja, jag ligger någonstans mellan 930 och 940 ...

Nej, 910.

- Jaha, okej ... men det kan ändra sig snabbt.

Kan du nå upp till samma nivå som du låg på innan skadan?

- Ja, absolut. Flera av mina mål är inte uppfyllda än och tanken är att jag ska nå högre än en nionde placering. Helst ska jag nå högst upp. Men jag vinner hellre en Grand Slam-turnering än ligger etta på världsrankingen.

Marcus Leifby