Jonasson helt överlägsen på SM

"Trodde inte jag hade kapaciteten"

SPORTBLADET

Jenny Johansson och Niclas Jonasson fick guldjubla i orienterings-SM i går.

- Jag trodde kanske inte att jag hade den fysiska kapaciteten, sa Niclas Jonasson efter triumfen.

Foto: BILDBYRÅN
Jonasson tog SM-guld.

Om herrklassens segrare var ohotad (segermarginalen var knappt en och en halv minut) var det desto jämnare i damklassen.

Jenny Johansson, Ulricehamn, vann guldet på långdistans, 9,4 km, efter en hård sekundstrid med Stora Tunas Emma Eng-strand.

Ända fram till den sista kontrollen såg det ut som om Engstrand skulle vinna men en vassare avslutning gav Johansson segern.

- Jag fick ett riktigt bra stråk till sista kontrollen och det verkar som jag varit ganska mycket snabbare än Emma där, sade en jublande glad Johansson, som dragits med skador det senaste året.

- Jag trodde kanske inte att jag hade den fysiska kapaciteten att vinna i dag, men som tur är avgör ändå orienteringen i slutändan.

"Speeden kom"

I herrklassen var segern klar, Leksands Niclas Jonasson gjorde inte ett enda misstag på 16 kilometer och vann med knappt en och en halv minut före Tobias Noborn, IFK Göteborg.

- Det är framför allt på andra halvan som det gått riktigt bra i dag. Speeden kom mer och mer och jag kände att det gick fort, sade Jonasson.

(TT-Sportbladet)