Här trappas svenska kalsongkriget upp

Freddies nye utmanare – Håkan Mild

Foto: Newbody, Calvin Klein
Kalsongkonkurrenterna... Fredrik Ljungberg får nu – oväntad – konkurrens av Håkan Mild som kalsongmodell. I dagarna figuerar IFK Göteborgs sportchef i en färsk katalogplåtning.
SPORTBLADET

Här trappas det svenska kalsongkriget upp och Fredrik Ljungberg får ytterligare en konkurrent.

Av vem?

Håkan Mild, 35.

– Han är en perfekt ambassadör för oss, säger gode vännen Dan Renholm.

Foto: Newbody
Lättklädd. Mild hoppas att "utviket" ska hjälpa idrottsrörelsen – föreningarnas förtjänst från kalsongförsäljningen går till träningsläger och cuper.

Bilderna på Fredrik Ljungberg som Calvin Klein-modell har synts över stora delar av världen i världsmetropoler som London och New York, och den svenske superstjärnan har på kort tid blivit ett av företagets allra största affischnamn.

Här kommer nästa inhemska konkurrent – Håkan Mild.

Den förre landslagsspelaren som nu kastat dojorna på hyllan och styr IFK Göteborg som sportchef lanseras i företaget Newbodys senaste kampanj som ny underklädesmodell.

”En naturlig talang”

Under en 20 minuters plåtning visade sig Mild ha naturlig talang för modellandet och internt är uppståndelsen stor.

– Håkan är ju fortfarande vältränad och har inget att skämmas över, ha, ha. Frågan är väl om han gjort det här om två år, skrattar förre lagkompisen Stefan Lindqvist som nu jobbar på företaget.

– Det blev ju riktigt bra bilder. Calvin Klein byter väl modell lite då och då, så jag tror Ljungberg får se upp...

Ett engagemang – för idrottsrörelsen

Fast...nja, lugn, riktigt så seriös är inte Milds modellsatsning – snarare handlar engagemanget om att ge tillbaka lite till idrotten. Företaget vänder sig till idrottsföreningar där klubbarnas förtjänst hjälper till att finansiera träningsläger, turneringar och andra aktiviteter.

– Jag är granne och god vän med Håkan sedan länge, och han tyckte att det verkade som en bra sak att ställa upp på. Förhoppningsvis bidrar det här ytterligare och hjälper landets föreningar, säger ägaren Dan Rehnholm.

Anders Burström