Robert Karlsson klar för semifinal

Slog Angel Cabrera i matchspels-VM

SPORTBLADET

Wentworth (TT-Reuters)

Robert Karlsson är klar för semifinal i matchspels-VM i golf som spelas på Wentworth-banan i England. Karlsson besegrade argentinaren Angel Cabrera i fredagens kvartsfinal med 4/3 och visar finfin form inför Ryder Cup nästa vecka.

Foto: AP
Robert Karlsson är klar för semifinal.

Efter de första 18 hålen ledde Karlsson med ett hål sedan han haft fyra bogey och två birdie.

På den andra halvan ökade svensken ledningen till tre upp efter den sjunde hålet. Cabrera kom sedan tillbaka och var bara ett hål under efter det elfte men efter en bogey och två dubbelbogey av argentinaren kunde Karlsson vinna med ett hål.

– Mitt närspel är anledningen till att det går så bra just nu. Jag hade ett par väldigt bra puttar i dag och även ett par bra chippar nära hål så jag är jättenöjd, sade Robert Karlsson.

I semifinalen, som spelas på lördagen, väntar Shaun Micheel, USA, som i sin kvartsfinal besegrade britten Luke Donald med 4/2.

Imponerande resultat

– Jag har aldrig spelat mot Karlsson men sett hans resultat i Europa och de är imponerande. Dessutom är han ju med i Ryder Cup-laget, sade Micheel.

I den andra semifinalen möts skotten Colin Montgomerie och Paul Casey, Storbritannien. Det innebär att tre spelare, Montgomerie, Karlsson och Casey, i Europlaget i Ryder Cup spelar semifinal i matchspels-VM.

Storfavoriten Tiger Woods, USA, åkte ut redan i första matchen. Det gjorde även sexfaldige mästaren Ernie Els, Sydafrika, vilket innebär att de båda stjärnspelarna är borta från Karlssons halva.

Det är som vanligt stora pengar på spel där vinnaren får hela en miljoner pund, 13,5 miljoner kronor. Karlsson har med sin semifinalplats redan säkrat 1,5 miljoner kronor.

TT