Ralf: Zlatan måste växa upp

Fotbollsexpterterna kritiska mot avhoppet

SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic landslagsbojkott kommer inte som någon överraskning för Radiosportens expertkommentator Ralf Edström.

– Det är givetvis väldigt tråkigt, men så länge Zlatan anser att han är större än laget så ska han inte vara med, säger Edström till TT.

Zlatan Ibrahimovic har inte tillhört Ralf Edströms favoriter det senaste året och han har i stället föreslagit Marcus Allbäck och Johan Elmander som svenskt anfallspar.

– Jag tycker inte Zlatan har presterat något under det senaste året och då ska han heller inte vara med. Han gör några dribblingar men sedan är han osynlig och jobbar inte som dom andra i laget, säger Edström.

”Måste växa upp”

– Zlatan är en fantastisk fotbollsspelare men han måste växa upp, bli mogen och bli en lagspelare som alltid har varit ett svenskt landslags adelsmärke.

Vad tror du om Zlatans framtid i landslaget?

– Så länge han har den där agenten (Mino Raiola) så är jag tveksam till att Zlatan kommer tillbaka. Han är en otroligt dålig rådgivare för Zlatan och bara ute efter pengar. Han ser till att Zlatan blir ovän med sin klubb så att han byter ofta och att agenten tjänar ännu mer pengar vid varje övergång.

Saknas inte

Förre landslagsbacken och expertkommentatorn Glen Hysén blir heller inte särskilt överraskad när TT berättar om Zlatans beslut att nobba EM-kvalmatcherna mot Spanien hemma den 7 oktober och Island borta fyra dagar senare.

– Nej, och jag kommer nog inte att sakna Zlatan i landslaget, han har helt enkelt inte varit bra. Jag såg honom senast mot Sporting Lissabon och det var väl hyfsat, men långt ifrån bra. Vi har anfallare som har visat bättre form på slutet. Jag tänker i första hand på Allbäck och Elmander. Visst, Spanien är betydligt tuffare än Liechtenstein, men det kommer att bli helt andra ytor för framför allt Elmander så det ska nog gå bra.

Vad tror du om Zlatans framtid i landslaget?

– Det är givetvis tråkigt att han tackar nej och jag vet ju inte vad han grundar det på. Men han måste visa mer för att han ska vara given i landslaget.

Stig Lindmark/TT