Backe fick fly - & blev sparkad

"Tålamodet är lika med noll här"

1 av 2 | Foto: OLOF ELVERSSON
STANNADE FYRA MATCHER Hasse Backes tid i Panathinaikos blev kort.
SPORTBLADET

Fyra matcher.

Fler blev det inte för Hasse Backe i Panathinaikos.

I går fick han sparken.

- Jag hoppades han skulle få stanna kvar, säger Mikael Nilsson till Sportbladet.

Redan i torsdagskväll blev situationen näst intill ohållbar för Panathinaikos styrelse. Efter bleka 1-1 hemma mot ukrainska Matalurg Zaporizja i Uefacupen stormade flera hundra besvikna hemmafans planen efter slutsignalen.

"Det var otäckt"

Hasse Backe fick fly in i omklädningsrummet samtidigt som stolar och flaskor haglade över honom.

- Jag var inte rädd men visst var det otäckt när man har 500 personer emellan sig och spelargången. Men här nere är det näst intill vardagsmat, säger Mikael Nilsson som spelade matchen.

Under gårdagen satt Hasse Backe i ett långt möte med klubbens president.

Ett par timmar senare meddelade klubben att man sparkar sin svenske tränare och att assisterande tränaren Jasminko Velic tar över ansvaret.

Cupfiasko

- Tålamodet är lika med noll här. Visst, spelet har varit upp och ner men vi har ändå tagit sex poäng på tre matcher och ligger på tredje plats i ligan. Jag ville ha Hasse kvar, det har känts bra och han hade bra idéer hur vi skulle spela, säger Nilsson.

Enligt grekiska källor fick Hasse Backe lämna jobbet på grund av de dåliga resultaten och hans tveksamma agerande på bänken.

- Panathinaikos ska slå Matalurg Zaporizja enkelt på hemmaplan. Men vid ställningen 1-1 gör han defensiva byten. Han försökte inte ens vinna matchen och det har verkat som han inte vet var han står eller hur han ska agera, säger en källa.

-Både fansen och styrelsen har varit mycket besvikna och det här var inte oväntat.

Tränat åtta klubbar

Marcus Leifby