Tipslördag utan tips och timing

SPORTBLADET

Timingen var inte den bästa i TV4:s Tipslördag. Mycket oflyt kan ­tyckas, men incidenterna kunde ha lösts ­piggare.

Mitt i scenerna när Malmö FF:s ­tränare Sören Åkeby blev uppvisad på läktaren ­valde kanalen att genomföra en intervju med assisterande tränaren Alf Westerberg om spelet.

Och i början av andra halvlek visades Anders Svenssons 1–0 för Elfsborg mot Gefle samtidigt som ­Djurgården hade matchens första allvarliga målchans.

Annars gillar jag de flygande ­intervjuerna under matcherna – Stefan Rehn hade ­flera vettiga analyser och åsikter i går.

Finslipa timingen bara.

Det allra största problemet jag ändå har med de senaste ­säsongerna av Tipslördag är namnet. Varför heter det Tipslördag när ingen pratar tips och utländska stryktipsmatcher överhuvudtaget? Visst finns pling och en tipsskylt i kanten av rutan, men sändningen är över innan alla matcherna som började klockan 16.00 är slut.

Den hårdlanserade nya studioexperten har också mycket mer att bevisa för mig när det gäller det sportsliga kunnandet. Magnus Hedman hade tydligen slutat gå ut i ­media och kritisera Linda Bengtzing för att hon just gått ut i media och kritiserat honom. Men inför resan till matchen

Malmö FF-Djurgården var han så dåligt påläst att han uppenbarligen inte snabbt kunde svara på vilka lag som vunnit allsvenskan de fyra senaste säsongerna?

Stressigt V75

Vinnare V75 har numera standardtiden klockan 18.05. Det betyder att vi tittare inte längre behöver missa slutet på någon fotbollsmatch som börjat 16.00 i någon kanal.

Många kvicka intervjuer med både ­vinnare och förlorare i går. Men den avslutande livedelen var som vanligt stressig och tjafsig – experterna hann inte säga mycket.