”Jag fick en chock när jag hörde publiksiffran”

1000 platser gapade tomma – Wernblom besviken

SPORTBLADET

SKELLEFTEÅ

Till Skellefteå AIK:s första isträning kom 3 500 åskådare.

Men till elitseriepremiären kom bara 4 232 och det upprörde lagkaptenen Magnus Wernblom.

- Jag fick en chock när jag hörde publiksiffran. Klart att jag är besviken, säger han till Sportbladet.

Senast Skellefteå var i elitserien var säsongen 1989/1990 och sedan dess har klubben - tillsammans med de trogna fansen - kämpat för att komma tillbaka.

Mot Bofors i våras säkrade laget avancemang och drömmen blev verklighet igen. Ökenvandringen var över.

- Det är 16 år sedan Skellefteå var i elitserien och så kommer man in på isen och ser att det inte ens är fullsatt", säger Magnus Wernblom och skakar på huvudet.

- Man blir onekligen fundersam.

Såg matchen på tv

Enligt alla förhandstips skulle Skellefteå Kraft Arena vara slutsålt till sista ståplats när klassiska Brynäs kom på besök, men fansen valde oväntat att stanna hemma.

- Jag hade också hoppats på fler åskådare, det är ingenting att hymla om. Men jag tror det är så enkelt att supportrarna såg matchen på tv istället, säger klubbdirektören Pea Israelsson.

Arenan tar 5 150 åskådare.

Det fanns gott om plats kvar.

- Man kan säkert hitta massor av förklaringar och orsaker, men jag tror och hoppas att det kommer fler i fortsättningen, säger Israelsson.

Vänja sig vid tempot

Publiken som sökt sig till Skellefteå Kraft Arena fick inte se något skönspel i comebacken, men spelarna i Skellefteå kämpade kopiöst och lyckades kvittera till 3-3 - och ordna en förlängning - med bara sex sekunder kvar av matchen.

- Vi gjorde ingen stormatch. Framförallt var spelet med en man mer på isen bedrövligt. Men en poäng är mer än ingen, säger Magnus Wernblom.

I går gjorde han historiska 1-0.

- Tycker att det är skönt att vi äntligen är i gång. Nu gäller det bara att vänja sig att spela tre matcher i veckan, säger Magnus Wernblom till Sportbladet.

Skellefteå är ordentligt nederlagstippat och kommer att få slå ur underläge hela säsongen.

- Tycker egentligen inte att skillnaden är så stor mellan allsvenskan och elitserien. Håller vi bara oss skadefria kan vi nog överraska många lag den här säsongen, säger Magnus Wernblom.

Skellefteå är tillbaka och spelarna är taggade som aldrig förr. Frågan är om publiken är det? Sett till i går är svaret nej.

ARTIKELN HANDLAR OM