Ett ögonblick, Jennifer Wegerup, 33

SPORTBLADET

? reporter på Sportbladet, som blir Gazzetta dello Sports nya Sverigekorrespondent.

Candido Cannavò, legend-ar på Gazzetta dello Sport, och Jennifer Wegerup.

- Jag ska bevaka både Sverige och Norge. Jag har bott och arbetat flera år i Italien och lärt känna folk där och blivit erbjuden det här jobbet. Det är roligt, Gazzetta har blivit utsedd av IOK till världens mest ansedda sporttidning och är en förebild för bland annat Sportbladet. Det är första gången en svensk blir återkommande medarbetare där. Dessutom är jag kvinna, det är inte så vanligt.

Hur blir det med Sportbladet då?

- Jag fortsätter som vanligt där. Det här kommer bara att tillföra ytterligare en dimension i mitt arbete för Sportbladet. Jag kommer att fortsätta bevaka italiensk fotboll och då passar det här samarbetet extra bra.

Vad ska du skriva om?

- Huvudfokus blir på fotboll och det är också vad de skriver om mest. 99 procent blir fotboll, men självklart, är det andra bra nyheter i Sverige eller Norge så hör de eller jag av sig.

Kan det här vara positivt för Sportbladets läsare?

- Det kommer att vara positivt, vi har redan fått exklusiva italiennyheter av Gazzetta, och det kommer att stärkas ännu mer nu när jag är medarbetare. Det ger Sportbladets läsare ännu fler bra nyheter från Italien.

Till sist, vad önskar du dig allra mest just nu

- Jadu, vänta lite. Jag önskar mig lite ledighet med min man och min sju månader gamla dotter, det har blivit lite för mycket jobb på mammaledigheten.

Petter Maaherra