"Stolpe ut" ett riktigt stolpskott

SPORTBLADET

Hockeykväll var tillbaka och bjöd på en ny intressant bekantskap - Kaj Kunnas från finska tv-sporten. Han duellerade med framgång mot Wikegård och har ett bildspråk så yvigt att det kommer att förgylla Hockeykvällarna framöver (om han återkommer, alltså). "Henrik Lundqvist värper in pucken!" skaldade han om en Henke som tappade in pucken mellan benen.

Jag visste inte att Martin Timell hade en bror, men det vet jag nu.

I går gästade Timell och hans bror det nya TV4-programmet "Stolpe ut". Och redan när programledaren Peppe Eng presenterar dem som "bräderna Timell" förstår man ju precis vartåt det ska barka.

Rakt ner bland de skämt som ratats av Stefan och Krister.

Programidén är förbluffande simpel.

Ett antal vitt skilda klipp från fotbollens värld - som Robbie Fowlers snortning eller Henke Larssons rastaflätor - presenteras i form av en lista.

Och sen" ja, sen får två kändisar (host, host) som bräderna Timell sitta och prata om dem.

That"s it.

Enkelt? Jajamensan.

Genialt? Inte ett dugg.

Och ändå - det hade inte nödvändigtvis behövt vara helt galet.

Jag har ibland saknat ett program som, ja, varför inte i listform, på ett smart sätt tar ett annorlunda grepp på olika sportföreteelser.

Något i stil med "100 höjdare" eller "Svenska dialektmysterier".

Det hade kunnat funka att göra ett sportprogram där olika sporthändelser knöts ihop på ett rappt, roligt och fördjupande sätt.

Men då krävs en hygglig budget och en ordentlig research. Sen måste man också ha en ambition med programmet som är större än att ha någonting att bädda in reklam i.

För känslan med "Stolpe ut" är att programidén uppstod i just den ändan.

Men framför allt måste man ju ha en spirituell programledare. Peppe Eng är ingen Fredrik Lindström och trätrallarna Timell definitivt inga Filip och Fredrik.

"Stolpe ut" var ordet.

Hockeykväll var tillbaka och bjöd på en ny intressant bekantskap – Kaj Kunnas från finska tv-sporten. Han duellerade med framgång mot Wikegård och har ett bildspråk så yvigt att det kommer att förgylla Hockeykvällarna framöver (om han återkommer, alltså). ”Henrik Lundqvist värper in pucken!” skaldade han om en Henke som tappade in pucken mellan benen.

Kaj Kunnas vill vi se mer av.

ARTIKELN HANDLAR OM