Nye Nordström - FBK:s vapen

Skadan läkt - då visar veteranen vägen: "Jag känner mig fräsch"

SPORTBLADET

KARLSTAD

Han har varit poängbäst på försäsongen.

Redan i premiären presenterade sig "nye" Peter Nordström, 32.

Med ett mål var Färjestads landslagsforward med och vände

0-2 till 4-3-seger.

-Jag känner mig fräsch och smidig i ryggen, det är hela hemligheten, säger Nordström.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
LYFTER FÄRJESTAD Peter Nordström var hårt skadedrabbad förra säsongen. Till den här säsongen är problemen över - och Nordström visade klassen direkt och blev målskytt i premiären

Redan 2001, precis innan VM, drabbades Nordström av karriärens första ryggskada då en disk började krångla.

"Så jäkla ont"

Problemen har varit flera och i fjol verkade det som om den beryktade Jönsson-ligan - Nordström, Jörgen Jönsson och Pelle Prestberg - skulle spricka för gott då Nordström fick problem med en andra disk i ryggen.

-Det gjorde så jäkla ont och ingen visste precis vad som var fel. Så det är klart att man ibland var orolig att karriären skulle vara över.

Efter mycket rehabiliteringsträning kom Nordström tillbaka och spelade till slut 18 grundseriematcher under förra säsongen plus ett lyckosamt slutspel. Men toppformen infann sig förstås aldrig efter den skadefyllda säsongen.

-När man är låst i ryggen är det svårt att göra sig rättvis. Men nu känner jag mig återställd till 99 procent, säger en glad Nordström som bara kan hoppas att problemen är borta för gott nu.

-I dag känns det i alla fall bra och det har känts bra en längre tid nu, säger han.

Poängkung

Och vilken försäsong han visat. Nordström var Färjestads poängkung i träningsmatcherna med 14 poäng och slog till igen i premiären mot Luleå.

Färjestad låg under med 0-2 när den beryktade kedjan, som spelade tillsammans redan 1997 satte fart.

Nordström svarade för

2-2-målet läckert framspelad av Jörgen Jönsson i den andra perioden. I slutperioden såg Pelle Prestberg till att definitivt sänka Luleå med en backhand som betydde

4-2.

"Vinsten huvudsaken"

-Men egentligen handlar premiärer bara om att vinna. Det är nervöst och man vill visa upp sig från en bra sida, säger FBK-forwarden.

Man blir alltså nervös över en premiär även efter man fyllt 30?

-Jodå, nervositeten finns alltid där. Så man ska inte dra för stora växlar av dagens match. Vi vann - och det var huvudsaken, säger Nordström.

Och för honom själv är det förstås också viktigt att ryggen inte säger ifrån igen.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM