Rehn på väg till Göteborg

Lämnar Djurgården – för att återförenas med Mild

SPORTBLADET

Allt fler pusselbitar i IFK Göteborgs tränarjakt är på väg att falla på plats.

Mycket het kandidat är Stefan Rehn.

- Får jag en förfrågan skulle jag tänka över den, säger han.

Foto: ANDREAS BARDELL
återvändande ängel Stefan Rehn spelade i IFK under klubbens framgångsrika 1990-tal.

Nyligen gick IFK Göteborg och Arne Erlandsen skilda vägar.

Nu vill den forna storklubben förnya i tränarleden. Sportbladet avslöjade i går att Blåvitt helst vill hitta en tränarduo utanför de namn som brukar vandra runt mellan de allsvenska klubbarna.

I går avslöjade Sportbladet också att Stefan Rehn inte ser ut att få kontraktet förlängt med Djurgården.

Nära uppgörelse

Enligt mycket initierade källor är anledningen enkel: Rehn är nära en uppgörelse med IFK Göteborg.

I Blåvitt skulle Rehn komma att ingå i en tränarduo som tar över efter nuvarande tillfälliga lösningen med Kjell Pettersson och Stefan Landberg.

- Jag har inte pratat med de som styr i IFK, säger Stefan Rehn, 39. Men det är smickrande om de skulle diskutera mitt namn.

- Om jag får en förfrågan skulle jag tänka över den, det är ju en storklubb. Men först vill jag se vad Djurgården säger.

Som Sportbladet skrev i går vill IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild att klubbens tränare ska stå för förnyelse. I dag utvecklar Mild klubbens tankar:

- Den eller de som tränar IFK Göteborg nästa år måste också ställa upp på klubbens filosofi att satsa på spelare som kommer från vår egen spelarakademi, säger Mild och fortsätter:

- Vem eller vilka tränare det blir vet vi inte nu. Det kan bli att Kjell Pettersson och Stefan Landberg fortsätter.

Hur går ni vidare i arbetet att hitta nya tränare?

- Just nu låter vi Kjell Pettersson och Stefan Landberg jobba i lugn och ro. Samtidigt håller vi oss uppdaterade vad som händer, säger Mild som förnekar att diskussioner redan ska ha förts med Rehn.

Två tränare

Enligt Sportbladets källor ska dock Rehn dela ansvaret med ytterligare en tränare. Kandidaterna som nämns är Elfsborgs andretränare Peter Wettergren och tidigare Blåvittspelaren Jonas Olsson, numera tränare i FC Trollhättan.

Trion Håkan Mild, Stefan Rehn och Jonas Olsson känner varandra mycket väl.

Under flera år spelade de tillsammans i Göteborg under klubbens framgångsrika säsonger under första hälften av 1990-talet.