NEEEJ – Isaksson skadad igen

Missar EM-kvalen mot Spanien och Island

SPORTBLADET

Andreas Isaksson är skadad.

Igen.

Nu missar han de viktiga EM-kvalmatcherna mot Spanien och Island i oktober.

Det var i helgen som Isaksson skadade ledbandet i höger knä efter att ha kolliderat med en lagkamrat under en träning. Han har undersökts med magnetkamera i England och det visade sig att det inre ledbandet i högra knät delvis är av.

- Man brukar gradera de här skadorna i tre steg, mellan grad tre, två och ett. Det här är mittemellan, säger Maagnus Forssblad, landslagsläkare till Sportbladet.se

Ingen debut än

Troligen är Isaksson borta från spel mellan sex till åtta veckor.

- Jag tror i och för sig att det kan gå lite fortare, men det handlar hur som helst om en tre, till fyra veckors frånvaro, säger Forssblad.

Isaksson har fortfarande inte spelat en minut för sin nya klubb Manchester City. Efter att han repat sig från problemen med ena foten, var det tänkt att han skulle spela för Manchester Citys reservlag i veckan.

- Han var ju inte glad direkt glad när jag pratade med honom. Det blir ett halvår han missar matcher med landslaget, han har ju inte stått sedan Tysklandsmatchen i VM, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till TT.

Lagerbäck lugn

Även Rami Shaaban i Fredrikstad har plågats av skador på slutet. Men han räknar med att spela igen i dag mot Start i semifinalen av Norska cupen.

Lagerbäck är inte orolig.

- Rami har ju klivit in på ett prickfritt sätt och vi har ju andra målvakter med landslagsrutin, säger han.

Anders Burström, Daniel Lagerqvist, Petter Maaherra