Timell utan koll – festligt TV 4

SPORTBLADET

Ibland är det skönt med folk som inte väjer för klichéerna.

När Umeå precis blivit allsvenska mästare och Hanna Ljungberg står och skriver autografer till lyckliga fans, då sticker Sportnytt-reportern fram sin mikrofon.

Men, och nu kommer det svåra, vad ska han nu fråga om?

Ställer han en fråga om damfotbollens framtid? Eller är han nyfiken på hur Hanna ska fira guldet under kvällen? Eller vill han veta vad som väntar nästa säsong för Hanna eller om hon någonsin trodde att hon skulle få uppleva det här igen när det såg som mörkast ut efter skadan? Eller undrar han över var hon förvarar sina medaljer? Eller frågar han i stället fansen varför de gillar att se Hanna spela?

Nej, han ställer naturligtvis frågan: Hur känns det?

Och Hanna Ljungberg svarar: Jättebra.

Inslaget är slut.

Well, han började inte bläddra i sina papper i alla fall.

Jag skrev om programmet ”Stolpe ut” i TV4 i min förra krönika.

”Stolpe ut” må vara ett oförargligt underhållningsprogram som bara vill alla väl, men sånt tar vi naturligtvis inte hänsyn till i den här spalten.

För en sak som jag reagerade på, men inte tog upp, var en märklig grej som Martin Timells bror Anders sa.

Han berättade om hur han retade sig på tunnhåriga fotbollsspelare och tyckte att Zidane borde sluta just därför.

Jag noterade felsägningen – Zidane har ju som alla vet redan slutat – men drog inga växlar på den, eftersom jag inte var hundraprocentigt övertygad om bröderna Timells sportkunskaper. (Anders Timell trodde till exempel att sporten som Johan Ejeborg drog sitt klassiska ”Vakna!”-referat till var rodd).

Men det var ingen felsägning.

För enligt uppgift spelades ”Stolpe ut” in redan i våras och alltså har legat på hyllan ett bra tag. Programmet är alltså nästan lika gammalt som en repris – som aldrig sändes första gången.

Vi kan alltså vänta oss en riktigt festlig höst när gäster som Runar och Dogge sitter och pratar om hur det ska gå i fotbolls-VM.