Exklusivt: Golf Digest chefskrönikör Ron Sirak skriver för Sportbladets läsare

SPORTBLADET

DUBLIN

Europa går mot sin tredje raka seger i Ryder Cup. USA har halkat efter. Sportbladets bad världens mest respekterade golfkrönikör ge sin syn på Ryder Cup.

Det ligger ingen sanning i ryktet att amerikanske Ryder Cup-kaptenen Tom Lehman har begärt hos president George W Bush och försvarsminister Donald Rumsfeld att USA ska inta Kanada och Colombia, för att ge USA en större chans i golfvärldens största nervtest, Ryder Cup.

Även om det inte blir så hade stjärnspelare som Mike Weir och Camillo Villegas säkert hjälpt oss slippa förnedringen på Irland.

Eftersom Ian Woosnams europeiska och välmotiverade lag bara behöver fyra poäng av de återstående tolv för att vinna cupen har vi uppmanat alla amerikanska fans att sätta sina alarm tidigt, tidigt.

Fungerar i cigarettreklam

Den här tävlingen – och det är en generös beskrivning av en uppvisning som varit ensidig – kan vara över med mer än hälften av singelmatcherna fortfarande kvar ute på banan.

Ännu en gång har amerikanska spelade visat att de inte klarar av ett kunnande som borde vara inlärt sedan tidiga år – de fungerar dåligt med andra barn.

Kaxig individualism kanske fungerar väl i cowboy-filmer och cigarett-reklam, och till och med i vanliga golfturneringar, men Ryder Cup handlar om att formas i en grupp.

Förvånar det någon ..?

Europas lag har haft ett bättre ledarskap, lagets bäste spelare (Sergio Garcia) har spelat ut USA:s bäste (Tiger Woods) med 4–2 i poäng och laget visar både större glädje och kunnande, när det som bäst behövs. Alla som spelar under den blå flaggan har bidragit till laget.

Förvånar det verkligen någon att de amerikanska förhoppningarna enbart bygger på framgångar i de individuella singelmatcherna?

De förlorade sammanlagt i både bästboll och foursome.

Och även om det inte är helt omöjligt att vi vinner de behövande 8,5 poängen idag, så är det mest troliga att USA trillar ner i sitt största och mest förnedrande nederlag någonsin, med den avgörande putten ordnad av er svenske Henrik Stenson i match nummer 8, mot Vaughn Taylor!

Efter förlusten kommer ett dussin amerikanska Ryder Cup-spelare att kliva in i tolv separata privatjet.

De kommer att flyga hem till USA – och försöka klara sig genom ytterligare två år som förlorare i det senaste Ryder Cup-mötet.

Ron Sirak