Tipslördag ger mer än kvalitet

SPORTBLADET

Örebrolördag i TV4.

Först var det Sportklubben som fick besök av Brommapojkarna i en viktig match i Superettan. Sedan var det Marieberg som ­gästades av V75-cirkusen med flera ­sportsliga ­höjdpunkter.

En av de stora fördelarna med den här säsongen av Tipslördag är att kanalen har ­varierat mellan allsvenskan, Superettan och damallsvenskan.

Bra initiativ för oss som inte tycker att den sport, precis som ­musik och film, med högst kvalitet alltid är intressantast.

Till skillnad från Tipslördag för en vecka sedan, med allsvenska matchen ­Malmö FF-­Djurgården, var Ola Wenström, Robert Perlskog och Magnus Hedman borta. Suzanne Sjögren, Daniel Kristiansson och Billy Ohlsson var nya i laguppställningen.

Fullgoda ersättare enligt mig. Kristiansson hade ingen horribel svacka som i somras under Djurgården-Helsingborg då han ­totalt fördömde en banderoll med krav på Kjell Jonevrets avgång som ett värsta sortens huligandåd, istället för en civiliserad rätt att uttrycka en åsikt eller protest.

För att lag som ÖSK och BP ändå ska locka en bredare tv-publik krävs en del av redaktionen. Det bästa försöket var väl ­Patrick Ekwalls förhandsreportage om läkarstuderande Olof Guterstam. BP:s måltjuv hade också stor förtjänst till att säkra tabellavståndet till ÖSK genom sitt mål – men den bästa vinkeln nämndes aldrig: ÖSK har försökt locka över Guterstam från BP i sommar.

När Vinnare V75 kom till Örebro hade man också tappat ett par medarbetare som kan betecknas som ordinarie. Jessica Almenäs och Thomas Nilsson vilade - Göran Borgås och Daniel Olsson jobbade istället.

Inga dåliga ersättare här heller.

Men det verkar som Örebro har svårt att få se de största profilerna. Ibland kan det vara bra och intressant ändå.

Allra bäst den här helgen är ändå Viasats över 28 timmar direktsänd Ryder Cup med imponerande kvalitet.

I dag tittar jag på klassiska Sportspegeln i ny kostym.

Mattias Karlsson