Wennman

Sportbladets Peter Wennman listar de som förtjänar det

SPORTBLADET
Foto: AP
Darren Clarke.

1) Darrens tårar

Höll på att börja lipa själv när nordirländaren Darren Clarke släppte loss alla känslorna på en och samma gång i söndags. Där stod han som en hjälte på The K Club utanför Dublin och lät sig älskas av hela golfvärlden – samtidigt som han har sorg efter nyligen avlidna hustrun Heather. Vilken story. Vilken man. Vilken golfspelare. Europa fullständigt spelade skiten ur USA i Ryder Cup och Darren Clarke var ett bergsmassiv omgiven av småklippor som Garcia, Casey, Montgomerie och Olazabal. För USA blev det som vanligt: stora darren.

2) ”Nej, jag stannar här hos dej”

(Magnus Hedmans besked till Ola Wenström i gårdagens Fotbollsmåndag. Inget spel i Newcastle, alltså).

3) Lill-Zlatan

Är han lång? Har han mörkt hår? Ett charmigt leende? Kräver han respekt? Har han Lars Lagerbäck som gudfar? Blåsvartrandiga blöjor? Åh, jag dör av nyfikenhet. Inte.

4) Fotbollstjejerna

2–0 mot Tjeckien i den avgörande kvalmatchen. Ren överkörning. VM i Kina nästa. Starkt jobbat.

5) Christian Wilhelmsson

Satt kvar på bänken och tjurade när Nantes värmde upp. Moget. Ökar säkert chansen att få spela nästa match. Den här gossen verkar inte ha alla knappar knäppta i skjortan. Det vågar man ju skriva eftersom han har ett svenskt efternamn.

6) Rolf Lassgård

Skön skådis som kan bli Oscarsnominerad. Dök segerrusig upp i Brynäs omklädningsrum efter mötet med HV 71 i nya Läkerol Arena i lördags, klappade om grabbarna och gratulerade Leif Boork till en lyckad hemmapremiär. ”Du har väl haft en rätt bra premiär själv”, sa Boork.

7) Sam Allardyce

Boltons Big Sam är misstänkt för att ha tagit emot mutor som manager i Premier League, precis som Portsmouths Harry Redknapp.

I går kväll var det match mellan de båda och Big Sam vann mut...förlåt, MÖTET, med 1–0.

8) Hammarby Handboll

Slaktade Drott borta med 33–22 och visade att man är den nya stormakten i svensk handboll.

9) Stefan Holm

Den lille sege rackaren hoppar vidare mot VM 2007 och OS 2008, det tackar svensk friidrott för.

10) Tifo-folket

Lyfter på hatten för entusiasterna i AIK och Djurgården som orkar sammanställa såna fantastiska tifos som under derbyt förra veckan.

Kul, läckert, fantasifullt.

Ge dem nåt slags pris!

För övrigt...

Peter Wennman