Experterna om EM-truppen: Hellre Zlatan än Berglund

SPORTBLADET

Chippen Wilhelmsson är tillbaka i EM-truppen mot Spanien liksom Olof Mellberg. Nya namn är Fredrik Berglund och Daniel Majstorovic, men Teddy Lucic är inte uttagen.

- Risken är kanske att vi sett honom för sista gången i landslaget, säger Thomas Wernersson.

aftonbladet.se frågade experterna om vad de tycker om den svenska truppen som tagits ut mot Spanien.

Sladjan Osmanagic, fotbollsexpert SVT:

- Att Chippen är tillbaka i landslaget känns inte speciellt oväntat och han är en bra spelare som kan tillföra mycket. En positiv överraskning är Daniel Majstorovic som jag länge tyckt borde få chansen. Han har spelat bra i många år och det har gått bra för honom i Basel. Fredrik Berglund är också en bra spelare, men jag kan ju säga att jag hellre ser Zlatan Ibrahimovic i landslaget än honom.

Thomas Wernersson, expertkommentator SVT:

- Jag tycker det är helt rätt och konsekvent att Chippen är tillbaka. Straffet gällde en match. Att Berglund och Majstorovic får chansen känns också som logiska val eftersom Teddy Lucic inte är med. Han har ju tidigare tackat nej och sagt att han bara ställer upp om nöden kräver. De senaste matcherna har ha inte varit i form,och risken finns att vi sett honom för sista gången i landslaget.

Pelle Blohm, expertkommentator Canal+:

- Det var väntat att Chippen skulle komma tillbaka, han har sagt att han vill spela och straffet var för en match.

Att Majstrorovic får chansen känns jättespännande, han är en väldigt bra mittback. Min invändning tidigare har varit att han kanske har en för bred spelstil för att passa i ett landslag. När det gäller Teddy Lucic kan han ha gjort sin sista match för landslaget, så länge det finns andra alternativ.

Anna Lindström