Tredje raka segern för Modo

Niklas Sundström sänkte Djurgården

SPORTBLADET

Örnsköldsvik (TT)

Inget mål i spel fem mot fyra på nästan fyra hela matcher. Inget mål av en svensk spelare.

Då klev Modos hemvändare Niklas Sundström fram – styrde in 3–2 i powerplay med mindre än en minut kvar att spela och satte sedan 4–2 i tom kasse.

Tredje raka segern för Modo – och första förlusten för Djurgården.

Modo förlorade borta mot Timrå i premiären, men tog sedan två raka segrar trots att spelet stundtals inte var mycket att yvas över. Mot sensationslaget – och till på tisdagskvällen obesegrade – Djurgården var en förlust hemma i nya Swedbank Arena hotande nära.

Modo hade efter flyt och en tavla av Djurgårdens målvakt Teemu Lassila 2–0 efter första perioden, vilket reducerades av Djurgården i andra – och som blev kvitterat till 2–2 en bit in i tredje.

Djurgården var aggressivt och rörligt och tvingade Modos backar till ständiga misstag. Modos fenomenale målvakt Karol Krizan ställdes ständigt på svåra prov.

– Karol höll oss kvar i matchen igen, erkände Niklas Sundström efteråt.

– Nu förstår jag varför killarna under förra säsongen sa att han är den bäste målvakt de sett. Och han är nog en av de bättre målvakter jag spelat med.

Då har Niklas Sundström ändå tio säsonger i NHL bakom sig och har spelat framför en mängd kanonmålvakter.

Sundström avgjorde

Och så fick då Sundström själv till slut avgöra matchen, med Modos första mål i spel fem mot fyra för säsongen. I och för sig gjorde Modo 2–0 i fem mot tre, men i fem mot fyra hade laget fram till Sundströms fullträff spelat 0–1 i den grenen – Fredrik Brembergs reducering till 2–1 gjorde han när Djurgården var en man kort.

Dessutom var det första svensk i Modo som gjorde mål för säsongen. I övrigt har tjecken Miloslav Horava, slovaken Robert Döme och norrmannen Per-Åge Skröder gjort Modos mål.

Tio år sen senast

Niklas Sundström stod framför mål och styrde in ett backskott från Mattias Timander, med 52 sekunder kvar att spela.

– Alltid lika roligt att göra mål i Modo, log Sundström – det var drygt tio år sedan han senast nätade för sin moderklubb.

För säkerhets skull skickade han också in 4–2 i tom kasse med åtta sekunder var kvar.

– Vi gjorde ingen vidare match och har mycket att jobba på, passningsspelet, positionsspelet, det mesta.

Ändå leder ni serien?

– Jo, men förr eller senare förlorar vi när vi spelar så här.

ARTIKELN HANDLAR OM