Vädret hotar stoppa spel

Riskerar skjutas upp: ”Sista omgången ska avgöras samma dag”

Foto: ULF HÖJER OCH BILDBYRÅN
STOCKHOLM I NATT För Mats Rubarth och hans lagkamrater i AIK kommer det nya snökaoset vid sämsta tänkbara tillfälle. Men reservplanen för träningar är konstgräset på Skytteholms IP. ”Vi får se hur det är när det är dags. Vädret är inget vi kan göra något åt, och vi har ändå så pass hög matchpuls nu", säger Rikard Norling.
SPORTBLADET

På söndag ska allsvenskan avgöras. Om nu inte snökaoset förstör planerna. Och planerna, vill säga.

– Vår heliga princip är att den sista omgången ska spelas samtidigt, säger Lars-Åke Lagrell.

Snöstormen som drog in över Sverige under gårdagens ställde till med stora problem i samhället. Även de allsvenska klubbarna drabbades. Guldkandidaten AIK visste inte i går kväll hur och var de kommer att genomföra dagens träning.

– Det är en bra fråga. Vi har en reservplan som vi kan köra på, på Skytteholm där det är konstgräs. Vi får se hur det ser ut när det är dags, säger tränaren Rikard Norling.

Tränade i korridor

Just AIK har haft vädret emot sig på sistone. Först förstörde regnet planen på Nya Ullevi mot GAIS. Sedan fick man genomföra tisdagens träning i korridoren på Karlberg och nu ser det ut som om även träningen fram till matchen mot Malmö FF kan få förhinder.

– Det är inget vi kan göra något åt. Jag är ändå inte särskilt orolig. Hade det här varit ett landslagsuppehåll på två veckor så hade det varit ett problem, men nu har vi så pass hög matchpuls så vi ska klara det ändå, säger Rikard Norling som räknar med att hans lag ska vara i fullgod form till på söndag.

Om det nu blir någon match på söndag vill säga. Råsunda mår bra, men en enda ospelbar plan kan stoppa hela spelomgången.

För- och nackdelar

– Vår heliga princip är att den sista omgången ska spelas samtidigt. Om det är några matcher som inte kan spelas tar tävlingsutskottet ett beslut på hur vi ska hantera den situationen när vi vet alla förutsättningar, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell till tidningen Punkt SE.

Han fortsätter:

– Om både Elfsborg och AIK kan spela sina matcher får tävlingsutskottet väga alla för- och nackdelar med att låta matcherna spelas. Det kanske är en match som inte betyder någonting som måste ställas in. Det är ett högt pris att betala att flytta fram hela omgången en vecka. Det är klart att alla vill att allsvenskan spelas klart på söndag.

Kapitel 2: Administration 3 § Spelordning

Så blir vädret på söndag

Daniel Sjöberg