Frölunda tappade 2–0-ledning

Oavgjort igen mot Brynäs

SPORTBLADET

Göteborg (TT)

Senast Brynäs var i Scandinavium blev det 2–2 och mållös förlängning.

På torsdagen spelade Frölunda och Brynäs på nytt 2–2 (1–0, 1–1, 0–1) och förlängningen blev mållös.

Frölunda började ändå matchen bäst och skapade mängder av målchanser i den första perioden när man vann skottstatistiken med 19–1. Men då storspelade Daniel Sperrle i Brynäs mål, och han fick också beröm av sin tränare Leif Boork.

– Ett bra spel av Sperrle och en enorm kämpainsats av killarna gör att vi kan ta med oss en poäng i kväll.

– Visst var Sperrle bra, men det kan också vara att vi gör honom bra. Det har hänt ett par gånger tidigare denna säsong också. Vi vinner skottstatistiken stort, men kan inte avgöra, sade Frölundas tränare Stephan Lundh.

Frölunda fick den start man ville ha när man fick spelet att stämma i numerärt överläge och Tomi Kallio kunde dundra in 1–0. Där fick man för första gången på länge riktig fart i passningsspelet och tvingade Brynässpelarna till många förflyttningar.

Dåligt byte

Efter drygt sex minuter i andra perioden kunde Martin Plüss öka på till 2–0 när Frölunda spelade i numerärt underläge. Men i stället kunde Brynäs reducera genom Jonas Almtorp när Frölunda gjorde ett fruktansvärt dåligt flygande byte. Plötsligt var två brynäsare helt fria med Tommy Salo och Almtorp var obeveklig.

Efter reduceringen kom Brynäs allt mer in i spelet och var inte lika tillbakapressade som i den första perioden.

– Det blev jobbigt och oroligt efter deras första mål. Jag vet inte varför vi blir så ängsliga, sade Stephan Lundh.

Oron i Frölundas spel fortsatte i den tredje perioden och Brynäs kunde i mitten av perioden kvittera till 2–2 genom Nicholas Angell. Under de sista minuterna av tredje perioden var det faktiskt Brynäs som var närmast ett avgörande mål.

Boork tacksam

– Sett över hela matchen tycker jag ändå att det var så att Brynäs vann en poäng och vi förlorade två, sade Lundh. Jag tycker att vi gör en bra match och skapar mycket.

Där fick han också medhåll av Leif Boork.

– Visst var Frölunda totalt det bättre laget, men jag är mycket stolt att killarna krigade sig tillbaka från ett 0–2 underläge till att vi tar med oss en poäng hem.

– Jag är mycket tacksam.

Leif Brändström/TT