Sanna förföljd av våldsman

Fransman jagade stjärnan i Falun – greps av polisen

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Beundraren hemligt förälskad En ung fransman är besatt av Susanna Kallur.
SPORTBLADET

En 26-årig fransman har förföljt Susanna Kallur.

Nu sitter han anhållen, misstänkt för misshandel.

– Han slogs med vaktmästaren på idrottsanläggningen för att ta sig fram, säger Karl-Ove Westman på polisen i Falun till Sportbladet.

Den unge fransmannen är besatt av friidrottsstjärnan Susanna Kallur, 25. Han har tagit sig till Falun bara för att få träffa henne.

- Fransosen har funnits i hennes närhet ett tag. Han har förföljt och trakasserat Kallur. Han är hemligt förälskad i henne, säger Karl-Ove Westman.

Enligt uppgifter var det Susanna Kallurs pappa Anders som kontaktade polisen och berättade att en man kommit till idrottsanläggningen i Lugnet och betett sig påfluget och frågat om Kallur.

– Nej, det stämmer inte. Men i dagsläget måste jag säga inga kommentarer om det här. Jag är ledsen att jag inte kan hjälpa till men vi vet alldeles för lite om det här. Vi avvaktar polisens utredning, säger Anders Kallur till aftonbladet.se.

Ofredade nioåring

Det gjorde att en polispatrull den 23 oktober bevakade träningen och såg att mannen kom dit. När de konfronterade honom sa han att han var förälskad i Kallur och ville ha hennes autograf och en träff, enligt Dala-Demokraten.

I förra veckan greps fransmannen och häktades efter att uppträtt störande i friidrottshallen Lugnet och ofredat en ung kvinna och en nioårig flicka.

"Han började slåss"

Men Svea hovrätt släppte honom i går. Fransmannen åkte då direkt tillbaka till Lugnet för att på nytt försöka träffa den svenska europamästarinnan på 100 meter häck. En vaktmästare försökte stoppa honom.

- Han började slåss med vaktmästaren. Nu sitter han anhållen misstänkt för misshandel och olaga hot, säger Westman.

I förhören säger han att han är förälskad i Sanna och att han vill ge henne ett paket med ett stearinljus för att det är romantiskt och tänker stanna i Sverige tills han får träffa henne.

Susanna Kallur

Stjärnor som förföljts

Johan Flinck, Jill Sjölund, Susanna Vidlund