Sammantaget en dag att gilla

SPORTBLADET

Tonen angavs redan i lunchtravet. Reportaget om några miljonvinnare som nu ”levde som vanligt”, det vill säga med segelbåt och pendelbiljett till Kanarieöarna var gjort med massor av charm.

Charmigt var också Tommy Engstrands samtal med Torbjörn Nilsson i Viasat Sport 1. 45 minuters prat där varje ämne fick ta den tid det tog.

Lägg till alla direktsändningar, de flesta samtidigt. Ishockey Canal+ Sport 1, golf i Viasat Sport 1, fotboll i Viasat Sport 2, basket i Viasat Sport 3, fotboll i Eurosport 1, handboll i Eurosport 2. Allt inte gjort för total tittarkoncentration, men sammantaget en torsdag att gilla.

Fotbolls-EM 2008 bara i TV4. Där har ni senaste ryktet från den förhandlingen. Konstellationen Canal+/Viasat/Kanal 5 verkar dra sig ur och SVT har inte råd att ens lägga ett bud.

I morgon kan vi för första gången samtidigt se tre Premier Leauge-matcher i Canal+ Sport. I Canal+ Sport 1, 2 och Canal+ Mix. Min fråga är dock om kanalkloningen verkligen är till fördel för oss tittar. Visst, vi får mer, men samtidigt känns det som om betalkanalen rejält tummar på begreppet kvalité. Det är som om redaktionen slagit sig till ro efter att Tommy Åström och Lasse Granqvist fått sina kontrakt. För därefter har kommentatorssidan devalverats och lägre kommer den att sjunka. Det är bara att läsa tv-sporttablåerna i morgon, notera namnen och undra varför.

Lägg till att Jesper Hussfelt lämnar in mikrofonen. Inte för att han är dålig, ni som läst den här spalten vet att han tillhör favoriterna. Men Jesper Hussfelt har valt att gå i tjänst hos ett spelbolag och att då fortsätta kommentera är etiskt olämpligt.

Två av de avslutande allsvenska matcherna sänds inte i tv. Även om just de matcherna inte påverkar medaljfördelningen så är det dock ett brott mot avtalet som skrevs. Ett agerande som än en gång visar att tv-avtalet om fotboll stinker.

Frank Östergren