Växjö förnedrade Löven

Skrällgänget fortsätter att vinna: Vi är verkligen svårslagna

SPORTBLADET

Serietvåan och succélaget Växjö fortsätter sin positiva trend. Laget bjöd även ikväll sin publik på en högklassig hockey när man radade upp chanser på löpande band. Segern skrevs till 7-2 mot toppkollegan Björklöven.

Växjö uppträder som vilket topplag som helst och verkar vara ostoppbara. Årets överraskning går fram som en ångvält, och ikväll var det tabellfyran Björklöven som fick smaka på det förtrollande spelet. Steve Saviano var aktör när han levererade en smörpass till David Holmqvist som inledde målskyttet. 2-1-målet tillkom efter ett mönsteranfall då pucken gick som på snöre. Marcus Weinstock tog några skär mot mitten, lättade pucken över motståndarens blad och avlossade ett vasst handledsskott – som letade sig in i bortre krysset.

Växjö gjorde målen

– Snyggt mål. Men hela laget gör en riktigt stabil insats. Vi tappar lite i slutet av andra perioden men spelade upp oss igen, säger Växjös forward Marcus Weinstock till sportbladet.se.

Även om gästerna vann skotten med 6-10 i mittperioden var det hemmalaget som gjorde målen när man gick från 2-1 till 5-2. Växjö hade ett bra utgångsläge inför slutakten.

– Vi sa att vi skulle se till att spela lika stabilt som vi gjorde inledningsvis. Och det gjorde vi. Björklöven skapade inte alls lika mycket som vi gjorde, säger Marcus Weinstock till sportbladet.se.

”Vi är svårslagna”

Christian Jacobsson blev tremålsskytt när han fastställde slutresultatet 7-2 några sekunder från slutet. Växjö har sex poäng mer än fyran Leksand, och ändå en match mindre spelad. Laget övertygar – fortfarande.

– Vi spelade verkligen stabilt bakåt. Jag hoppas vi kan fortsätta så här. Vi är verkligen svårslagna och jobbiga att möta. Spelar vi så här kan det bli riktigt bra till slut, säger Marcus Weinstock till sportbladet.se.

Johan Häll