Bajen-förlust i Champions League

… men chansen till avancemang finns fortfarande

SPORTBLADET

Hammarby lyckades inte upprepa segern från första matchen mot Panellinios i handbollens Champions League.

Grekerna vann hemma med 34–30 och Hammarby är nu gruppjumbo med två poäng.

– Det var en kollektiv kollaps, säger tränaren Staffan Olsson.

Efter en inledande storseger, 37–23 hemma mot grekiska Panellinios, har Hammarby nu fyra raka förluster i den prestigefyllda mästarturneringen. Elitseriesuveränerna lyckades inte alls i returmötet i Aten på söndagen och förlorade med fyra bollar, trots 17–16-ledning i halvtid.

– Vi får en bra start och känner att vi är det bättre laget fast vi missar en del frilägen redan i början, men tyvärr satte det sig i huvudet och killarna trodde att det här skulle ordna upp sig, men det gjorde det inte. Jag har nog varit med om det mesta men jag kan inte påminna mig om att jag varit med om en match där vi har missat så mycket frilägen, säger en besviken Staffan Olsson.

– Med en normal utdelning så gör vi över 40 mål i den här matchen och då behöver vi inte bekymra oss över försvarsspelet, då vinner vi ändå.

Nästa helg avgörs det vilket lag som får följa med suveräna Barcelona vidare till åttondelsfinal i Champions League. För Hammarby krävs seger borta mot slovenska Club Kozina, ett lag Bajen förlorade mot hemma med 28–32, samtidigt som redan klara gruppsegraren Barcelona gör sitt jobb och vinner hemma mot Panellinios.

– Just nu, en sådan här dag, känns det som att allting är kört eftersom Kozina är ett bra mycket bättre lag än Panellinios, säger Staffan Olsson.

Om Hammarby ändå lyckas ta sig samman och vinna skulle det innebära att laget tillsammans med Kozina och Panellinios slutar på fyra poäng och där Hammarby med klart bättre målskillnad (–2 inför den sista omgången) förmodligen tar andraplatsen och spel i åttondelen.

Mårten Lundmark/TT