WENNMANS LISTA

Peter Wennman listar de som förtjänar det

SPORTBLADET

1) Fege Fröjdfeldt

Ni kan inte mena allvar. Ska vi ta hänsyn till att Elfsborg haft diverse domslut mot sig tidigare under säsongen? Att AIK minsann också varit inblandat i feldomslut? Att Bajen bestulits på korrekta mål tidigare i höst? Att Brynäs rånades på SM-guldet i hockey 1975 när Lill-Prostens segermål mot Leksand dömdes bort? Att Ove Kindvall filmade till sig en straff mot Frankrike 1969? Ska vi upprepa mantrat att ”allting jämnar ut sig?” Tror ni domaren Peter Fröjdfeldt hade allting detta, hela idrottshistorien, i åtanke? Så fan heller. Det som hände nu hände verkligen NU. Det hände på stopptid i årets viktigaste sekvens. Och domare Fröjdfeldt fegade ur. Han vågade inte blåsa för straff för Djurgården, och det är banne mig en smällfet skandal.

2) ”Det var inte avsiktlig hands”

Håller inte som förklaring, Fröjdfeldt! Håller inte!

3) Stackars Foppa

Jag hoppas han blir tradad snart från det där skitlaget som han tvingas bära på ryggen. Hur många av Flyers usla backar skulle ens märkas i Elitserien?

4) Kallur-dåren

Man ska väl inte skämta om galna människor, men jag kan inte låta bli att undra: den där mannen som fått Susanna Kallur på hjärnan, hur kan han se skillnad på henne och tvillingsyrran Jenny?

5) Kåt-Sven

Ja, det är alltså vad han har kallats lite då och då, och Sven-Göran Eriksson lever fortfarande upp till ryktet. Ny blondin inspanad och champagnesmörjd i Tel Aviv nyligen. Må så vara, må så vara. Det enda som besvärar mig är att han så tydligt desperat måste gå ut och tigga om jobb, det verkar lite under hans värdighet. Senaste ryktet: Dynamo Kiev. Äh.

6) Guld-Mackan

Trodde aldrig att jag skulle skriva det här, men: GE GULDBOLLEN TILL MARCUS ALLBÄCK!

7) The Moose

Johan Hedberg, hockeymålvakt – minns ni honom? Tapper grabb. Har plötsligt dykt upp som en stjärna i NHL igen och gör just nu succé i Atlanta Trashers.

8) Bandybrottningen

What´s all the Foss about? Bandystjärnan Pelle Fosshaug fick brottas med polisen häromnatten, det var inte första gången han hamnade i trubbel. Själv fattar jag inte varför det blir så, jag känner Pelle som en godhjärtad man.

9) ”Hans arsle var i vägen”

Luleås hockeyback Jan Sandström skulle rensa i egen zon, träffade målvakten Tero Leinonen i rumpan och bjöd på ett snyggt självmål mot Djurgården. Mål i baken, kallas det också.

10) Knalle-knallen

Till sist, men inte alls långt inne: grattis till SM-guldet, Elfsborg! I mina ögon var AIK årets lag, Hammarby hade de högsta topparna – men det är alltid sluttabellen som räknas. Mer fotbollspower åt landsorten!

FÖR ÖVRIGT:

Ni tycker att jag är elak nu, men jag törs slå vad om att den svenske austronauten Christer Fuglesang aldrig kommer att skjutas upp i den där rymdfärjan. Det kan hända mycket på en månad. Nånting kommer att gå åt helvete. Det var i alla fall häftigt att se bilden på Christer i Aftonbladet i går: rymddräkt med stor svensk flagga på ärmen.

VECKANS SPANING:

Mästerkocken Verner Vögeli har bott i Sverige i drygt 30 år. Han pratar svenska som om han kom i förra månaden. Och fortfarande står han i tv och lagar sin förbannade rösti. Alltid rösti. Rösti, rösti, rösti. Hört talas om kokt potatis?

ARTIKELN HANDLAR OM