MFF utvärderar - på egen hand

Bjärred kritisk mot belutet: Ska inte vara med själva

Foto: ROGER LUNDSTEN
Daniel Anderssons Malmö FF har haft en tung säsong. Nu ska laget utvärdera vad som gått snett, men Daniels bror Patric ”Bjärred” Andersson är kritisk mot upplägget.
SPORTBLADET

MFF ska själva utreda sitt fiasko. Och tränarna ska vara med.

– Dåligt. Det är ju deras och spelarnas jobb som ska utvärderas. Då ska inte de vara med, säger Patrik ”Bjärred” Andersson.

Redan har viss kritik framkommit. Bland annat har ordförande Bengt Madsen påpekat att man misslyckats med att värva en duglig mittback. Annat som ska dryftas är skadorna och om träningen varit för hård. Därför ska Carolina Klüfts tränare Agne Bergvall bli fystränare.

Utvärderingen sker internt, men enligt ”Bjärred”, med meriter från Barcelona och Bayern München, borde inte tränarstaben vara med.

Han har följt sitt MFF.

– De flesta lag jobbar med fys på plan och med boll. MFF:s upplägg har genererat för mycket skador, säger Bjärred, som också är kritisk mot försvarsspelet.

– Det är lätt att försvara sig när laget är intakt, men svårare när man får omställningar på sig. Det är momenten när man är tre, fyra, fem gubbar kvar man måste träna.

MFF har inte lyckats etablera en spelidé, enligt Bjärred.

– Om det kärvar måste man ha något att falla tillbaka på. Det har saknats en stark centrallinje, de unga spelarna har inte haft någon att luta sig emot. Dessutom måste man kunna ”stänga” matcher.

De ska reda ut krisen

Tomas Johansson