Hockeykväll får fem plus

Läs Jonathan Jeppssons tv-krönika

SPORTBLADET

Ni vet hur det kan vara med Hockeykväll – Kaj Kunnas kallar Mats Sundin för homosexuell, Jihde och Wikegård blir alltför lika Stefan & Krister, hockeyreferaten är för långa och Chris Härenstams röst för nasal.

I värsta fall.

Men så finns det kvällar när allt faller på plats.

En sådan Hockeykväll var det i går.

Kaj Kunnas hade – kanske något skärrad efter ”homoattacken” – satt på sig en kostym och kom med vassa analyser kring svensk och finsk hockey.

Wikegård och Jihde höll spexandet på en lagom nivå.

Mitt favoritlag Björklöven granskades och vann dessutom.

Matchreferaten låg rätt i längd och överlag så kändes tempot och mixen välbalanserad.

Wikegårds analyser höll skärpan. Jörgen Jönsson och Jesper Mattsson intervjuades om vilken typ Bengan Gustafsson egentligen är, vilket var ett småroligt grepp. Bengt-Åke själv berättade att han tar ut Tre Kronor bland annat när han kör bil.

Det var klara fyra plus. Och det femte skulle trilla in.

För när Niklas ”Zeb Macahan” Wikegård och Peter ”Luke Macahan” Jihde skickar ut en reporter för att leta upp Johan ”Josh Macahan” Tornberg, ja, då är Hockeykväll i sitt esse.

Josh Macahan, numera ass. tränare i Västerås, framställs naturligtvis i vanlig ordning som halvt prillig där han snickrar på en plywoodskiva att öva skottträning på, vilket får Zeb och Luke att skrocka självgott när vi återvänder in i studion.

Och när de skrockat färdigt får Zeb Macahan naturligtvis säga sitt faderliga:

”Johan Tornberg har stora möjligheter att bli en riktigt duktig tränare.”

Och ungefär så ska en riktig Hockeykväll-slipsten dras.

Intressant att förstetränare Pär Bäckman i Västerås hade polotröja som inte var sponsrad av Trygg Hansa, utan helt vit. Kan han ha satt på sig den självmant? Jag lovar, det är ett gift som när det väl har fått fäste är omöjligt att värja sig emot.

ARTIKELN HANDLAR OM