Reine Almqvist: Det gick inte vår väg

Minskade intäkter och tunga spelarförluster väntar för Häcken

SPORTBLADET

Häcken åkte ur allsvenskan till synes buttre tränaren Reine Almqvist var till synes ännu buttrare när han tyst konstaterade:

– Det gick inte vår väg.

Det är inte mycket som gått Häckens väg denna säsong, och Reine Almqvist blev ju den elfte timmens nödlösning när Stefan Lundin sparkades.

En lite Reine-effekt kunde spåras, men sedan blev effekt defekt och 1–4 på två matcher mot superetta-BP är inget alls att skryta med.

Hisingeklubbens stolta målsättning inför säsongen – ”Nu ska vi bli ett etablerat allsvenskt lag” – kom bedrövligt på skam och kvallaget framför andra får finna sig i ännu en degradering.

– Efter förlusten i torsdags hade jag det här lite på känn, sade Häcken-ordföranden Åke Nilsson, en man som i decennier har suttit längst fram i berg-och-dalbane-laget.

Nu förminskas intäkterna rejält, det handlar om många miljoners skillnad mellan allsvenska och superetta, och vem vet om Dioh Williams och Jimmy Dixon stannar kvar i klubben.

– Alla spelare är kontrakterade ett år till, säger sportchefen Carl Fhager, och upprepar att målsättningen, det där om att bli ett etablerat allsvenskt lag, kvarstår.

– Det är klart vi är besvikna, men vi får se det som ett hack i kurvan.

De rutinerade 33-åringarna Teddy Lucic och Hans Berggren deklarerar emellertid att de avser att stanna kvar i klubben.

Sportbladet/Göran Sjögren/TT